Реклама / Ads
6| 3611 |18.02.2021 НОВИНИ

Адв. Рангелов: Виновните за смъртта на 16-годишното момче не може да се разминат само с глоби

.
Адв. Людмил Рангелов
Ще стане ясно кой е виновен за трагичния инцидент, при който дете загина след токов удар на улица в столицата. Също така трябва да е ясно и че това зависи от качествената работа на разследващите органи в този момент. Това заяви адв. Людмил Рангелов. Според него, виновниците не може да се разминат само с глоби.
 

ЧЕЗ би могла да понесе имуществена отговорност, гражданска отговорност. Общината също би могла да носи отговорност, ако има отношение към различните разрешения по въвеждането в експлоатация на обекта, по отношение на проектирането, изграждането и след това експлоатацията на това електрическо съоръжение, включително и кабела.


"Най-малка вероятност има болницата да понесе някаква отговорност, защото макар и обектите да се намират на нейна територия, тя няма задължения да контролира технически как се експлоатира обектът", обясни адвокатът пред БНТ.


Небрежност и немарливост - най-вероятно такова ще си остане обвинението, правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.


Може да се търси и отговорност за някакъв вид съпричинителство.


"При този вид престъпления по принцип - различни злополуки, при които формата на вината е непредпазливост само независимо може да бъде, съпричинителство то не може да бъде в съучастие, то е само при умишлените престъпления. Така че може да се търси на цяла верига от физически лица, чиито действия са причинили по някакъв начин този резултат", коментира адв. Рангелов.


"Ако върнем времето назад към толкова коментирания фонтан на площад "Славейков", тогава наказанието беше до 5 години лишаване от свобода. Сега самият текст на закона от 1 до 6 години не позволява вече глоби. Може да бъде условна присъдата - да речем лишаване от свобода за срок до 3 години и отложено изпълнение на наказанието", допълни адвокатът, пише dunavmost.com.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 4802 |17.02.2021 По следите на виновните за случая с кабела-убиец: С хвърчаща бележка бил сключен договор с ЧЕЗ за присъединяване . 2| 3080 |17.02.2021 БСП – София: Главният архитект, районният кмет, Столичен инспекторат и ЧЕЗ да дадат обяснения за липсата на контрол. Виновните да понесат отговорност . 33| 14914 |16.02.2021 Експертът Еленко Божков поиска 3 оставки за смъртта на 16-годишното момче . 13| 3606 |15.02.2021 Болница ”Св. Иван Рилски”: Нямаме общо със смъртта на 16-годишното момче

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads