Реклама / Ads
8| 3080 |21.01.2022 НОВИНИ

Адв. Велислав Величков: Българският премиер достойно защити честта, суверенитета и националния ни интерес

.
Адв. Велислав Величков
Путин иска да върне НАТО в границите от 1997 година, тоест фактически ”да изключи” 6-7 страни от Съюза, като акцентът е върху България и Румъния.
 

Путин прекрасно знае, че не може да иска това и, че отдавна е приключило времето на "сфери на влияние", в което Великите сили диктуваха на другите и се разпореждаха със суверенитета им. В XXI -ви век реалностите са други, колективните системи за сигурност също и, колкото и да им се иска на някои диктатори с тоталитарно мислене, няма как да се върнем във Века на войните и "Желязната завеса"!

 

Това Путин и придворните му матръошки, начело със Сергей Лавров, прекрасно го знаят и нямат никакви илюзии, че искането им може да бъде дори сериозно разглеждано на Запад, но си търсят алиби за собственото си поведение по чуждите граници и намеренията си за инвазия в суверенна държава като Украйна, които стават все по - видими и плашещи за Света. Руските работи са си руски, но трябва да се поберат в руските граници, другото е утопия с опасни последици!


Днес Българският министър - председател достойно защити честта, суверенитета и националния ни интерес от Парламентарната трибуна, подкрепи го с нарочно изявление и Президентът. Така се прави, ако искаш да те уважават! Повечето политически сили в НС също заявиха ясна позиция в парламента, докато някои други удобно си замълчаха. Но скоро, много скоро на всички ще им се наложи да заемат ясна позиция и да се определят, защото "ако на стената има пушка, то тя винаги гръмва в трето действие", а ако на една граница има цяло иръдие, то е неизбежно да не изстреля поне един снаряд, още повече, когато само един човек му държи спусъка!

 

И сегашните отчаяни преговори за прибирането на оръдието от сцената на "Голямата шахматна дъска" много приличат на онези имитации на дипломатически игри и тайни разговори, завършили с грандиозния провал на Мюнхенското споразумение от 1938 година, след което всички знаем какво се случи. И докато за Путин е нормално да играе ролята на "Великия диктатор", то за Байдън, Джонсън и Макрон е малко непривична и смущаваща тази на Невил Чембърлейн.


Времето ще покаже, но този път ние трябва да сме от правилната страна, че много ни станаха провалите и катастрофите! Коя е правилната ли? Простичко е - тази на свободата, демокрацията и голямата Европа.

 

Адвокат Велислав Величков, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5641 |19.01.2022 Велислава Дърева: В БСП има рецепта за успех: “Една капка лоялност към Корнелия Нинова струва повече от цялата лоялност на света” . 5| 3125 |18.01.2022 Елена Йончева: Българският премиер ще бъде поканен на изслушване в мониторинговата група на ЕП на 27 януари . 8| 7623 |17.01.2022 Адв. Величков: Цацаров е обигран играч, винаги играе ход напред . 11| 6443 |17.01.2022 Велислава Дърева: БСП е похитена от креатура на Иван Костов - Корнелия Нинова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads