Реклама / Ads
7| 18378 |01.08.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Адв. Велислав Величков: Чакайте 10 000 през септември, България е бременна с бунт

.
Адв. Велислав Величков
Моята надежда е, че протестите ще стават многолюдни, многохилядни и ще имат по-ясно изразени искания и силен натиск, който ще се упражни. Мисля, че последният протест, който се проведе, е най-силния протест по темата правосъдие от 2017 година, когато беше Маршът за правосъдие в памет на италианския висш магистрат и прокурор Джовани Фалконе. Тогава събрахме над 3 500 души, сега - също.
 

Това казва зa Liberta.bg юристът, председател на Инициатива "Правосъдие за всеки" адв. Велислав Величков.

 

Видях много енергия и много вяра, която се завърна у хората на протеста. Имаше много млади хора, много млади семейства с техните деца – хора, които безспорно бяха отчаяни и през последната година не се появяваха никъде. Твърдя, че този протест беше успешен, защото той имаше своите искания, които бяха внесени в Народното събрание за отмяна на сегашната процедура за избор на нов главен прокурор и започване на нова, като се даде възможност на граждански организации, съсловни, професионални, научните среди, омбудсмана и адвокатурата да имат свои предложения.

 

Второ, този протест отекна не само в нашите, но и в международните медии. И трето, много ясно се видя, че хората присъстващи там са решени да се върнат отново със своите приятели, роднини и колеги. Така че, очаквайте над 10 000 души следващия път през септември. България е бременна с бунт на съвестта и волята, казва още той.


Колкото до това, как трябва да протичат тези прояви, искам да подчертая, че „Правосъдие за всеки „ не е революционна организация, не е Якубинска организация. Ние не търсим саморазправа с хора, не търсим бесилки, както метафорично спомена един от ораторите. Ние търсим промяна чрез силен граждански натиск, ако трябва чрез гражданско неподчинение, но в предвидени от закона форми на това неподчинение.

 

Искаме промяна и чрез помощ, която ще потърсим от нашите европейски партньори, чрез свободната воля и желанието за свобода на всички хора. Ако това се прояви достатъчно силно, промяната е сигурна. Силната гражданска воля и ясно оформените искания – това е силата на протеста. Вижда се, че в Европа побеждават тези протести, които това правят, категоричен е Величков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 7453 |11.07.2019 Вижте коментарите за изгорялата кола на проф. Велислав Минеков . 33| 33869 |28.05.2019 Велислав Минеков: Резултатът от изборите е ужасяващ - победа на неграмотния, на робите . 4| 6805 |18.04.2019 Велислав Минеков: Закопахме обратно случайно подарената ни демокрация . 14| 11201 |25.10.2018 Велислав Минеков: Това с майките - мизерия на нашия разум и морал

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads