Реклама / Ads
3| 5617 |04.04.2013 НОВИНИ

Адвокатът на Брендо: Похитителите не са търсили клиента ми

.
Евелин Банев-Брендо Източник: Булфото
Италианският адвокат на Евелин Банев-Брендо обяви пред БНР, че присъдата по делото за трафик на кокаин най-вероятно ще бъде произнесена през юни. Марио Бруза обясни, че засега българинът остава в италианския затвор.
 

Адвокатът на Банев категорично отхвърли възможността похитителите на дъщеря му да са се свързали с Банев в затвора, защото там той е в пълна изолация.

„По мое мнение обвинението не само, че няма достатъчно доказателства. Мога да ви кажа дори, че моята теза е, че то няма никакви данни, които да послужат в съда срещу Евелин Банев-Бредно", каза още адвокатът на Банев.

Той обясни, че ако се приложи съкратената процедура по делото срещу Евелин Банев - Брендо в Италия - формула, която се прилага в съдилищата в страната, се очаква присъдата му да бъде произнесена в началото на юни.

Запитан защо италианската държава не ни връща Брендо в България, Бруза обясни: „Не може засега да бъде върнат в България, защото има договорености между съдебните власти на двете страни и италианската страна е решила да се възползва от тях. Така че засега той остава тук, в Италия".
 
Банев се намира в италиански затвор, тъй като беше екстрадиран в Милано след арест в рамките на операцията „Кокаинови крале" миналото лято. В Италия Евелин Банев е подсъдим като част от организирана престъпна група за трафик на кокаин от Латинска Америка за Европа. Срещу него има повдигнати обвинения и за пране на пари, спечелени от дрога и прехвърлени в швейцарски банки.

Властите в Италия го връщат в България единствено за заседанията по делото, което паралелно се водеше срещу него тук. На шестата година от началото на процеса срещу него той бе осъден на 7 години и 6 месеца затвор.

За последните заседания в Миланския съд - на 1, 8 и 29 март той замина от България на 27 февруари. От тогава не е връщан у нас, макар миналия месец да беше насрочено дело тук във връзка с европейска заповед за арест срещу него, издадена в Румъния.

Близо месец след отвличането на дъщеря му Лара съдбата на детето остава абсолютно неизвестна.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5641 |03.04.2013 Похитителите на Лара с къртица в МВР . 16| 6550 |21.03.2013 Брендо: Кой отвлече дъщеря ми? Нямам врагове . 2| 6636 |18.03.2013 Брендо: Не знам кой отвлече дъщеря ми . 13| 6289 |08.03.2013 Майката на Лара отново се обърна към похитителите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads