Реклама / Ads
20| 8671 |16.02.2014 НОВИНИ

Адвокатът на Мюфтийството: Оттегляме предложенията си за поправка на закона

.
Красимир Руев
Адвокатът на Главното мюфтийство Красимир Руев, Светозар Филипов от „Сдружение обединени вероизповедания”, драматургът Христо Бойчев и Велизар Цолакидис от фен клуб „Ботев” бистриха скандала с турските имоти в „На светло”.
 

 

За да се намали създалото се напрежение, Руев подчерта, че Главното мюфтийство си иска единствено имотите, които са взети след 9 септември. Тези претенции са законни, нямаше да са такива, ако става дума за имоти преди тази дата, твърди адвокатът.  Именно защото щенията са законни, са възстановени земеделски имоти преди 15-20 години, допълни той. 

 

Делата, които е завел Руев, е бомбата, която е заложена от 39-ия парламент. Ако се приеме поправката на Миков и Шопов, всички имоти ще трябва да бъдат върнати на мюфтийството, посочи Светозар Филипов. 

 

Превратно споменавате моето име, включи се по телефона Шопов, за да обясни защо е положил подписа си под предложението за промяна в закона за вероизповеданията. „Бях подведен. Това бе законопроект за българската православна църква, за трудовите права на православната църква... След като разбрах каква е истината, си оттеглих подписа. Никой не ни каза за този пъклен замисъл”, обоснова се Шопов.

 

Руев потвърди думите на атакиста: Този законопроект е замислен и внесен във връзката с проблемите на българската православна църква, но няма как да не бъде изпратен на другите вероизповедания. Тогава Шопов съзря опасност от сътрудничество с другите вероизповедания и си оттегли подписа.  

 

Защо не съдят Хафъзов, защо не му смъкнат имунитета. Искат да ни вземат последното нещо, което имаме – земята. Защо толкова години не си искаха имотите, а точно сега? Умишлено е това! , заяви пък Велизар Цолакидис.

 

Мюсюлманското вероизповедание не е  ДПС и ДПС не е Мюсюлманското вероизповедание , така отговори на нападките Руев.

 

Тази земя е била българска, никой няма право да иска български земи. По същия начин ще дойдат от Италия да си искат римския стадион в Пловдив?, продължи да атакува Цолакидис.

 

Христо Бойчев пък държеше сметка защо мюфтийството е завело 27 дела.

 

За да се потушат страстите, юристът отстъпи. Той заяви: Ще оттеглим всички предложения за изменение и допълнения към закона за вероизповедания. Руев обаче изтъкна, че компромисът който прави, е заради незрялостта на българското общество.

 

Да, не зрял съм, все още съм зелено човече от Марс, което чака да узрее, за да падне, възмути се Светозар Филипов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 7020 |28.01.2014 Адвокатът на Баретата пред Фрог: Година след атентата клиентът ми още пита КОЙ . 20| 8146 |22.10.2013 Адвокатът на ген. Кирчо Киров: Клиентът ми само е подписвал счетоводни документи . 13| 6017 |13.08.2013 Мюфтийството: Турция никога не е имала претенции към български имоти . 7| 6149 |29.07.2013 Прокуратурата: Адвокатът на Червенкова лъже и набеждава Ася Петрова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads