Реклама / Ads
6| 6143 |09.09.2014 НОВИНИ

Адвокатът на Цветан Василев: Клиентът ми се връща, ако не го арестуват

.
Ако бъде свалена заповедта за арест на Цветан Василев, той ще се прибере в България. Това съобщи адвокатът му Константин Симеонов в Съдебната палата. В момента там тече среща на главния прокурор Сотир Цацаров със синдикати, работодатели и политици по случая с оздравяването на КТБ.
 

Сред присъстващите са председателят на КТ „Подкрепа" Константин Тренчев, финансистите Емил Хърсев и Красимир Ангарски, Сашо Дончев, председател на УС на БСК, вицепрезидентът на КНСБ Николай Ненков, синдикалистът Иван Нейков и бившият депутат и министър от ГЕРБ Вежди Рашидов. Както вече е известно, в момента Василев се намира в къщата си в Белград. Адвокатът обясни, че се е видял с Василев, който му подписал пълномощно. Симеонов категорично отказа да коментира действията на главния прокурор във връзка с оздравяването на КТБ. Вие бихте ли се прибрали, като знаете, че ще ви арестуват на границата, попита адвокатът на банкера. Всяка фирма, която и да проверите, ще ви каже, че в касите си има дупки, коментира защитникът.  По думите му първо трябва да се търси къде са отишли парите и дали наистина има присвояване.

 

 Симеонов заяви също, че БНБ е имала двоен подход в началото на скандала, осигурявайки допълнителни средства за една банка и отказвайки на друга. Първа инвестиционна банка е получила по негова информация не 1,3 млрд. лева, а 1,9 млрд. лева и те трябва да се върнат.

 

"Въпросът е откъде", запита многозначително Симеонов. Според него всички действия около КТБ в началото са били с цел съсипване на банката. Не мога да кажа за прокуратурата друго освен това, че когато предприемаше действия като тези в началото, трябва да предвижда какво може да се случи от това и като краен резултат се наредиха вложителите на опашка пред банката, заключи той. Състав на Софийски градски съд ще решава в петък ма мярката на неотклонение на банкера Цветан Василев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 5009 |07.09.2014 Цветанов обеща на Борисов втори мандат . 13| 4599 |03.09.2014 Цветанов: Не сменям полицейски шефове . 18| 4752 |02.09.2014 Цветанов: № 9 ще е деветата поредна победа на ГЕРБ . 28| 4932 |29.08.2014 Цветанов недоволен от огласяването на „Визия 2020”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads