Реклама / Ads
29| 75900 |03.11.2021 НОВИНИ

Ако някой се е съмнявал: Предизборна среща показа как Борисов звъни, търси сметка, нарежда

.
Георги Рачев и Бойко Борисов
Сряда преди обед. Предизборната кампания е в разгара си. Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов приема в партийната централа проф. Георги Рачев и Ричард Алибегов. Поводът - заплашеният от пандемията зимен сезон. Това е поредната възможност за Борисов да нападне президента Румен Радев и неговия служебен кабинет. Неволно обаче стана ясно нещо друго - как бившият премиер вдига телефона и се разправя с този и онзи.
 

“Слушам те, професоре, първо тебе”, започна Борисов.

 

“Много се радвам, че успяхме да осъществим тази среща, защото бизнесът гледаме доста напред. Спомням си първия разговор, който имахме. Тичам към колата, звъни ми телефона - някакъв неясен телефон. “Бойко Борисов съм. Защо ти хвалиш толкова много гърците?” А вчера точно в Лондон гръцкият министър на туризма направил една жестока пресконференция и казал - Гърция ще е еталон за туризма тази година. Затова искаме да погледнем по-напред в бъдещето…”, разказа проф. Георги Рачев. 

 

Как е протекъл този първи разговор между зам.-председателя на Българската асоциация на туристическите агенции Рачев и тогавашния премиер Борисов, можем само да предположим. Не е трудно да си представим, предвид изтеклите в публичното пространство записи, които потвърдиха авторитарния начин, по който управляваше бившия премиер. Един от записите бе пуснат през юни 2020 г. В него лидерът на ГЕРБ говореше за бившата председателка на Народното събрание - Цвета Караянчева. Засегната обаче бе и една друга тема - опитът на “Еврохолд” да купи ЧЕЗ. "Еврохолд" първо бе проверяван от КФН, а после Комисията за защита на конкуренцията забрани сделката. Според записа, за който се предполага, че е именно с участието на Борисов, става ясно, че бившият премиер е вкарал КФН в “Еврохолд”. Заговори се и за размазване на нечия физиономия с помощта на институциите, защото не се съобразява с Борисов. Прокуратурата обаче така и не се поинтересува.

 

А иначе какво каза Борисов днес? Нищо ново. 

 

"Зимата дойде, в планините вече има сняг. Кой Ханс или Смит, както казваш ти, ще дойде в тъмночервената зона. Миналата година всички курорти работиха на макс. А сега сме в тъмночервената зона само защото не се ваксинираха. Не им била достатъчна кампанията за ваксиниране. То само за ваксина се говори, какво повече трябваше да направим", каза още Борисов и припомни, че за да стимулира ваксинацията е въвел зелените коридори.

 

"Навсякъде в Европа са пълни стадионите. А ние заради глупостта си да дадем половин милиард за избори, сега ще провалим и зимния туризъм. Нямаме да имаме зимен сезон", възмути се лидерът на ГЕРБ.

 

Борисов направи и интересна връзка - високите цени на тока за бизнеса са факт заради нечии намерения да смени Иван Гешев като главен прокурор. 

 

"Ще убият зимния туризъм. Нали говоря с хотелиерите. Чака ни тежка зима. С колко ви се вдигна токът", попита бившият премиер.

 

"По 2,5", заяви ресторантьорът Ричард Алибегов. 

 

"Заради тази промяна, която искат, да сменят Гешев, стигнахме дотук", уточни лидерът на ГЕРБ.

 

"Няма дебат за цената на тока. Излъгаха за цената на газа, хванахме ги и станаха за смях. Никой не знае за какво взимат тези милиарди нов дълг. За седем месеца направиха само това, че ни вкараха в тъмночервената зона", продължи Бойко Борисов.

 

Заговори за пореден път и за спрените строежи. Според думите на Борисов парите за АМ “Хемус” са били налице, но служебното правителство ги е прибрало. Думите му идват на фона на разкритията миналата седмица, според които авансови плащания са били направени до фирми за строежа на АМ “Хемус”, без да са налични разрешителни. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 27448 |02.11.2021 Андрей Райчев: Някой си прави илюзия, че ГЕРБ е умряло куче . 23| 16398 |30.10.2021 Митрофанова досущ като Борисов: Къде му е програмата? Само критика, че някой има яхта или къща… . 4| 3296 |19.10.2021 Министър Бозуков: Недопустимо е дървата за огрев да са инструмент за предизборна агитация . 2| 3267 |15.10.2021 Официален старт на предизборната кампания за президент и парламент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads