Реклама / Ads
0| 5293 |27.05.2009 НОВИНИ

Акция на ДАНС спипа 70 милионери под прикритие

.
Разлика от 1 до 6 млн. лева между доходите и разходите на 70 милионери под прикрие лъснали след проверка на ДАНС, МВР, НАП и Агенция "Митници", съобщиха вчера от прокуратурата.
 

Преди ден приключи акция "Тузари" в София. Целта и бе да установи собствениците на коли и имоти на стойност над 500 хиляди лева и дали те са декларирали парите, които са похарчили за тях. При проверката данъчни и прокурори установили, че при 70 души има сериозно разминаване между декларираните доходи и реалните им разходи от 1 и 6 милиона лева.

Очаква се богаташите, опитали се да укрият доходите си, да бъдат подложени на нови проверки, които да установят чисти ли са парите им и има ли извършени данъчни и финансови престъпления.

След приключването на данъчната ревизия ще се реши дали да бъде поискан и постоянен запор на собствеността, за която богаташите не могат да докажат произход на средствата. След изготвянето на тези актове, в акцията ще се включи и комисията "Кушлев" за отнемане на имущество, придобито по престъпен път. Нейните служители ще разгледат събраните доказателства и ще решат на кои тузари да бъде поискана конфискация на имуществото.Освен това се очаква прокуратурата да образува досъдебни производства за финансови и данъчни престъпления срещу богаташите с неясен произход на доходите.

Преди няколко седмици в медиите стана ясно, че разследващите вече са запорирали имоти, коли, яхти и банкови сметки на тузарите, които не могат да докажат произхода на парите си. Мярката има за цел да обезпечи разследванията, за да не могат хората, които са на мушката, да продадат имуществото си или да го прехвърлят на трети лица.

Акция "Тузари" се извършва и на територията на страната.Тя започна преди около 3 месеца по нареждане на зам. главния прокурор Валери Първанов. Обект на проверка са придобити имоти, яхти и автомобили в периода 2004-2008 година. Това е една от мерките, залегнали в т.нар. екшън план на правителството в областта на съдебната реформа, борбата с корупцията и организираната престъпност.

По думите на шефа на НАП Красимир Стефанов предварителните резултати от нея трябва да станат ясни в началото на следващия месец. В момента разследващите обобщават откритите нередности и преценяват кои лица да попаднат в списъците за повторна проверка. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 7957 |18.05.2009 Спипаха 200 000 фалшиви бандерола . 5| 5015 |05.05.2009 Спипаха убийците на 45 сватбари в Турция . 14| 4900 |09.03.2009 Изненадваща и неприятна реакция да чакат управляващите . 24| 13532 |06.02.2009 Лъчезар Таков: Златко се предаде сам, арестът и акцията са манипулативни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads