Реклама / Ads
9| 5492 |20.01.2016 НОВИНИ

Алекс Алексиев: България е полесражение, фронтова държава

.
Алекс Алексиев
Явно е, че американците, във връзка може би с това, което става в ООН, обръщат повече внимание на страни като нашата. Ние сме в един изключително невралгичен регион и особено сега, след като две империи са имали претенции към нас - руската и турската, и се сблъскват, ние сме едва ли не полесражение, ставаме фронтова държава и американците разбират това.Това заяви Алекс Алексиев .
 
Става един регион на конфликт и това е общо опасно - ние сме част от Европа, част от НАТО. Според мен е редно да ни се обърне повече внимание, каза председателят на Центъра за Балкански и Черноморски изследвания пред БНР  в коментар на посещението на заместник-държавния секретар на САЩ Виктория Нюланд.

По отношение на борбата с тероризма и конкретно с „Ислямска държава", според Алексиев, докато няма сухопътна войска, нищо няма да се постигне.

Мюфтийството у нас е под влияние на ислямистка Турция, заяви Алексиев и допълни: „Не съм запознат с вътрешнополитическите боричкания в мюфтийството, но е факт, че то е под влиянието на Турция, и като казвам Турция, нямам предвид светска Турция, която е приятел и съюзник на България, а ислямистка Турция. Надявям се, че ще надделее здравият разум и българското мюсюлманство ще се ръководи от българи, а не от чужденци".

Това, което става в ДПС, това разделяне на проруска и протурска секция, с други думи - Доган и Местан, безспорно е отражение на конфликта между Русия и Турция. В същото време не може да се говори, че Доган е патриотичен българин, а Местан е просто верен лакей на Ердоган, защото доминирането на турски граждани над тяхната организация за религиозни дела, започна още много преди да стане това разделяне. Съвсем явно е, че Доган не само, че не е бил против това, но вероятно той е този, който е позволил това да стане. Конфликтът между Доган и Местан е на база икономически интереси, допълни Алексиев.


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4052 |20.01.2016 Продължават консултациите на ПГ на БСП Лява България за вота на недоверие . 2| 4668 |19.01.2016 Прага предлага ”резервна гранична система” в България . 43| 5111 |19.01.2016 Президентът: България е сред 5-те най-добри икономики през 2015 г. . 18| 5379 |17.01.2016 Миков: Бедността и демографската криза са убийците на България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads