Реклама / Ads
18| 4840 |19.02.2023 НОВИНИ

Дунчев: Има ли задкулисие в реденето на листите за София-област в ПП?

.
Александър Дунчев заяви в предаването ”Тази неделя” по БиТиВи, че е необходимо ПП да водят листите в София-област, а не тя да бъде дадена на ”Демократична България”. Ако това искане не бъде изпълнено, той и екипът ще се оттеглят. Това е форма на протест срещу модела, против който се борим. Дунчев посочи, че е ключово да бъдат събрани принципни и честни хора, които отстояват каузите, а не такива, които са ”послушни”.
 

Депутатът Александър Дунчев посочи в предаването "Тази неделя" по бТВ, че протестира срещу намерението на "Продължаваме промяната" да даде София-област при предстоящите избори на "Демократична България". Бившият шеф на агенцията по горите и ексдепутат от Промяната уточни, че Кирил Петков му е предложил да е втори в листата на коалицията ПП-ДБ в София-област, което е неприемливо за него. И допълни, че не било вярно твърдението на Петков в предаването "Панорама", че Дунчев и екипът му се отказвали от участие в изборите.

 

Александър Дунчев иска да отвоюва природата от мафията: "Ние не сме се отказали, а протестираме срещу един опит да бъде дадена София-област на ДБ с едно безпринципно решение, без изобщо да се отчита спецификата на София-област и усилията, които са положили хората и екипа да отвоюват тази област от мафията, превзела общините там", категоричен е Дунчев.

Той не е съгласен с това листите за предстоящите избори да се подреждат по конюнктурни причини. В тях трябвало да се слагат млади и принципни хора, които да вършат работа. Другото миришело на задкулисие.

 

Александър Дунчев е категоричен: "Или коалицията ДБ и ПП си ревизират решението и да върнат лидерството в София-област на ПП, или нашият екип си тръгва и да си търсят  други хора и други кандидати. Те налагат модел, срещу който се борим – да сложим наши хора някъде, без значение кой какво е правил." В София-област екипът на Дунчев показал как трябва да се прави промяната с борбата си с дървената мафия и местни феодали в дърводобива. А сега се предлага да се направят безпринципни компромиси, които Дунчев не можел да приеме. Поради това отказал да води листа в друг избирателен район.

 

Според Дунчев подобни договорки показвали, че има задкулисие в "Промяната". Партията трябвало да води листата в София-област, а самият Дунчев няма претенции той да е на първото място. Ако няма решение ПП да води листата, Дунчев ще разкаже за всички усилия за промяна на "Промяната", защото не ставало въпроса за вътрешнопартийни битка, а за промяната на България. Дунчев ще да продължи битката срещу мафията, дори ако се наложи да напусне "Промяната".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 3493 |18.02.2023 Лорер за Божанков, Христанов, Дунчев: Да, има определени търкания по листите . 3| 3627 |07.02.2023 Кметът на Пловдив след скандала с Борисов: Никога не съм влизал в задкулисие . 4| 3287 |30.01.2023 Александър Дунчев: Единствената надежда е повече почтени хора да отвоюват превзетата ни държава . 3| 2978 |14.12.2022 Атанас Атанасов: Няма да имаме правителство днес, освен ако нямаме изненада от задкулисието

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads