Реклама / Ads
5| 3906 |26.02.2023 НОВИНИ

Дунчев бил втренчен в своите дървета и не виждал голямата гора - да се спечелят изборите, смята Денков

.
Александър Дунчев твърде много се е взрял в неговите дървета и не вижда голямата гора - да се спечелят изборите. Беше направен опит този случай да бъде използван от конкурентите на ПП и ДБ на политическото поле.
 

Това заяви пред Българското национално радио акад. Николай Денков от “Продължаваме Промяната”. 

 

Скандалът с листите на новата коалиция на “Демократична България” и “Продължаваме Промяната” бушува вече повече от седмица. Бившият депутат на ПП Александър Дунчев обвини ДБ и ПП в порочен модел на управление, подобен на този на ГЕРБ. Заговори за задкулисие и направи сравнения с ДПС. Основната причина - изборът на водач на листата на обединението в София - област. На Александър Дунчев е било предложено второто място, но той е отказал. 

 

Денков бе категоричен - не скандалите са забавили регистрирането на листите на новата коалиция за предстоящите избори, а необходимостта да се съчетаят листите на две политически формации. 

 

Той увери, че утре всички листи ще бъдат представени от координаторите за регистриране по места.

 

Денков подчерта, че ПП и ДБ имат съгласие по почти всички въпроси и затова е поел ролята на един от координаторите по подготовката на предизборната платформа, която на следващ етап би се превърнала и в управленска:  

 

"Единствените по-задълбочени дискусии с тях са къде е границата. Ние настояваме да има повече социални разходи, свързани с намаляване на неравенството, с подкрепа на здравеопазването, на образованието, на пенсионерите. Но никога не сме имали съмнение, че тези допълнителни разходи трябва да бъдат в рамките на Маастрихтските критерии - дефицитът да е ограничен до 3%, дългът да не се увеличава. Тук сме си стиснали ръцете с ДБ - каквито и разходи да се правят, трябва да съответстват на тези рамки. Ние нямаме съществени различия с тях, колкото и да се опитват нашите политически опоненти да създават интриги".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3086 |24.02.2023 Ученици от 5 държави развиваха заедно своите дигитални умения . 3| 3550 |23.02.2023 Настимир Ананиев определи скандала с Дунчев като дребнотемие . 6| 3417 |20.02.2023 Лена Бориславова за разцеплението в ПП и Дунчев: Емоции има, задкулисие няма . 18| 4840 |19.02.2023 Дунчев: Има ли задкулисие в реденето на листите за София-област в ПП?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads