Реклама / Ads
4| 2165 |16.07.2024 НОВИНИ

ПП-ДБ: Разговор за правителство - само като се приемат заложените закони

.
Източник: скрийншот
Пакет от закони и решения, с които да се разчистят корумпираните лица по високите етажи, предложиха представителите на „Продължаваме промяната – Демократична България“ по време на срещата си вчера с президента Румен Радев. И поискаха три месеца отсрочка за връчване на втория мандат.
 

Снощи от ПП-ДБ заявиха, че ще изпратят декларация на останалите политически сили в парламента. В нея са описани 7-те основни пункта, по които биха искали да се обединят депутатите в НС. 

 

Според Николай Денков от коалицията искат да използват тези месеци за борба с корупцията, както и да видят ще може ли да се състави правителство. "Ако не можем да намерим мнозинство за антикорупционните закони, то няма да можем и за кабинет."

 

И каза, че в 48-ото Народно събрание президентът е дал такова време на партиите. 

 

Правителство като самоцел няма да свърши нищо. Кабинет, но само, ако има мнозинство. Разговор за правителство - само като се приемат заложените закони, категоричен бе той пред БТВ. 

 

Николай Денков каза още, е няма разцепление между ПП и ДБ:

 

"Искаме и ще работим заедно. Единственото, което ни различава, са методите за решаване на проблемите".

 

България е в безпрецедентна политическа криза, а това изисква нестандартни решения. Ние не нарушаваме Конституцията. За връчването на втория мандат не е определен срок, както е например за третия. Това каза от своя страна депутатът от ПП-ДБ Надежда Йорданова в ефира на Нова телевизия.





Припомняме, че вчера формацията поиска от президента Румен Радев отсрочка от три месеца преди връчването на втория мандат, за да приеме Народното събрание някои закони, разписани от тях в декларация. ОЩЕ: ПП-ДБ поиска време от президента преди да връчи втория мандат

По думите й основната причина за кризата е отказа да се реши проблема със закона на правото.

 

„Със заклеймяване и постове във Facebook стигнахме дотук. Нека дебатите се водят в парламента. Готови сме да работим за полезни за обществото реформи“, каза тя.

 

„За първи път чувам упрек, че една политическа сила е последователна в позициите си. Разчитаме на това, че всяко усилие си струва. Факт е, че сме в тази политическа криза, а никои не е предложил излизане от нея“, коментира Йорданова и попита: „Кое ще е по-различно в 51-ото Народно събрание?“.

 

Попитана смята ли, че раздорът в ДПС отваря прозорец и може да се премисли по антикорупционните закони, които предлагат, тя отговори, че няма силен център на властта и има прозорец. „Народните представители може да премислят и да осъзнаят пред каква криза сме изправени“, каза тя.

 

Относно третия мандат, Йорданова заяви, че ще го коментират, когато се стигне до него.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2167 |16.07.2024 ЕП с първа сесия, избират председател и заместник-председатели. Гласуването за фон дер Лайен - тайно . 0| 2163 |16.07.2024 Тръмп се появи публично след опита за покушение. Номинира за вицепрезидент Джей Ди Ванс . 1| 2218 |16.07.2024 Хутите са атакували три плавателни съда, включително петролен танкер, в Червено и Средиземно море . 0| 2150 |16.07.2024 След пожарите: Отвориха магистрала "Хемус" и стария път за София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads