Реклама / Ads
13| 5485 |11.02.2019 НОВИНИ

Александър Йорданов: Зад отравянето на Гебрев стои желанието на Русия да ни изтласка от пазара на оръжие

.
Емилиян Гебрев
Наистина е парадоксално, че след 4 години ние обръщаме внимание на проблема с отравянето на Емилиян Гебрев. Става дума за лице, което британските служби са установили. Това каза Александър Йорданов по НТВ.
 

Третото лице също се оказва с фалшиво име. Това лице се оказва по време на опита за убийството на Емилиян Гебрев в България. Той идва два пъти в България. Заминава си не на датата 31 март 2015 година, в деня, когато става това престъпление. През май отново се връща, когато Гебрев спешно е влязъл в болницата. Този път пък не се връща с обратния билет, а си тръгва през Сърбия. Въпросът е нашите служби знаят ли за случая, засекли ли са го, разследван ли е?

 

Два варианта има-знаят, но си траят и не са докладвали на държавното ръководство. Вторият-ако са засекли такава личност, да са информирали държавното ръководство. Защо след три години трябва да научим тази информация. Странно е как частни структури могат да ползват руските служби за такова престъпление. Склонен съм да вярвам на г-н Гебрев, който много пъти каза откъде може това да му е дошло до главата. Става дума за това, че руската страна от години прави опит да възпрепятства възможностите на България за продава оръжие. Те спекулират с темата за лицензите. Искат да изтласкат България от пазара на оръжие. Ние като държава трябва да се защитим. Проблемът е много по-сериозен. Самият министър на икономиката заяви ни в клин ни в ръкав да се преразгледа въпроса за лицензите. Тези лицензи отдавна са изтекли и не Русия е тази, която ще ни каже какво можем да произвеждаме и къде да го продаваме това оръжие.

 

Русия се намесва постоянно в нашите избори. Има намеса при издигане на кандидатурата на Румен Радев.  Това го говори Леонид Решетников. В момента, в който е избран Радев, той последователно защитава проруски позиции-от сваляне на санкциите до подкрепа на Мадуро. Куриозно е промяната в поведението и говоренето на политически лидер като Волен Сидеров-от голям демократ, сега повторя всички руски опорни точки по международни проблеми. Такива големи салтоморталета трябва да се търси в чужда намеса.

 

Ивайло Калфин също се включи в темата:  Очаква се българските служби да знаят кой и как работи. Надявам се да има разследване, което да доведе до някакъв резултат. Не мисля, че може да го гледаме за терористична заплаха. Очевидно е, че има злоумишлени действия. Не очаквам, че руските служби-руското военно разузнаване ще поемат частна поръчка.  Вярвам на разследващата журналистика. Да видим сега какво ще направят българските служби. Съмнението е дали по схемата на Скрипал, е отровен Емилиян  Гебрев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 8705 |10.02.2019 Цветлин Йовчев: Отравянето на Гебрев е частна поръчка, Путин изпуска контрола на разузнаването . 24| 15599 |10.02.2019 Веселин Дремджиев: Властта или е проспала отравянето на Гебрев, или се е снишила на Москва? . 8| 4878 |09.02.2019 Цветанов: В четвъртък ще се изслушат службите за случая с отравянето на Гебрев . 0| 4126 |08.02.2019 Около 4 млн. лв. ще струва ремонтът на ”Св. Александър Невски”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads