Реклама / Ads
8| 3613 |27.08.2021 НОВИНИ

Александър Симов, БСП: Трябва да изградим изгорените мостове. Третите избори са като руска рулетка

.
Александър Симов
Върху нас пада голямата задача за съставяне на кабинет. Парламентът е задръстен от конфликти. Партиите на протеста се разпадат. Те не си говорят. Нужно е да изградим изгорените мостове. Не е лесно, но ще се опитаме. Това каза по БТВ Александър Симов от БСП.
 

Едно правителство не е пълноценно без действащ парламент. Не вярвам президентът да иска да управлява без редовен парламент. Третият мандат се връчва по целесъобразност на партията, която има шанс да състави кабинет.  Логично беше мандатът да дойде при нас.

 

Преди да рухне всичко имаше съгласие между 4 партии. База за диалог има. Трябва да се изправим пред избор-смятаме ли, че трети избори ще дадат различен отговор от този, който получихме  на последните парламентарни избори. При трети избори най-наказани ще са партиите, които са виновни за повторен провал.

 

Няма лошо ние да предложим на партиите участие в кабинета. Твърдя, че третите избори са като руска рулетка. За премиер ще търсим надпартийна фигура. Трябва да видим дали може да се състави политическо мнозинство. Днес при гласуване на бюджета това се видя.

 

Направихме достатъчно компромиси до тук.  Търси се съгласие по конкретни теми.  Ако зависи от мен, Бойко Рашков и Янаки Стоилов се радват на одобрение. Същото е с Асен Василев и Кирил Петков. Двамата имат потенциал за бъдещи партийни лидери. Но те не знаят как ще реагира ДБ. Това са хора, които са декларирали дясно мислене. Те не отхвърлят социалните елементи.

 

Всеки може да даде най-доброто от себе си.Ние единствени направихме усилия да има кабинет в рамките на този парламент. Не сме го направили, за да участваме в управлението. Все още е рано да се говори за това кой ще е отговорен. Човек не може да живее безкрайно в лудост и политически маневри.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3548 |25.08.2021 Говорителят на ЦИК: Трябва да има поне 2 седмици между изборите, ако са последователни . 1| 3296 |25.08.2021 Министър Денков: Трябва да пазим учителите и децата . 7| 3644 |25.08.2021 Георги Кадиев: Никой не трябва да дава съвети на президента на кого да връчи мандата . 19| 4882 |24.08.2021 Борисов си сложи втората доза. Народът: Трябва ти ваксина срещу простащина и кражба

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads