Реклама / Ads
0| 3510 |29.07.2022 НОВИНИ

Нинова: Слабост на коалицията бе недобрата комуникация. Трябват разгови с ”Газпром”

.
Корнелия Нинова
Имахме слабости в коалицията- комуникацията помежду ни не бе добра. И в преговорите сега се опитахме да я поправим. Статуквото и старото ни попречи. Руските дипломати взеха главата на Кирил Петков като премиер.
 

Това каза по БНТ лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

Отиваме на Бузлуджа с чувство за добре свършена работа. Подходихме разумно и мъдро. През последната година БСП се промени - превърнахме се в партия, с която всички могат и искат да говорят. 

 

Истерията - връщайте веднага мандата, бе изкуствено създаден. Миналата година държахме мандата 11 дни. тази година го върнахме на 10-я ден. Миналият петък, разбирайки како се задава / бел. ред. относно шефа на КЕВР/, свикахме парламентарните групи на 4-те партии. Последва вълна от обиди. ГЕРБ и ДПС се отнесоха саркастично. Преспаха и два дни по-късно намериха решение на този въпрос. Е, заслужаваше ли си да държим мандата”, попита риторично тя. 

 

Имаше шанс за трети кабинет. ГЕРБ и ДПС дръпнаха ИТН. Имаше управленска коалиция, която свърши най-главната задача - да преведем България през тежките зимни месеци и кризи. Е, с това успяхме. Подкрепихме икономиката.

 

За нови 8 Ф-16 министрите на БСП научихме вчера. Казахме - в този момент нямаме нужда от това.  Сега не е време за милиарди разходи и превъоръжаване.

 

България трябва да поднови разговорите с "Газпром" за възобновяване на доставките. Нужни са разговори за дългосрочните ни отношения. Имаме интерес народът да е на топло и светло.

 

Никога не сме нападали първи президента. Изненадани сме от това, което прави президентската институция. Той направи ПП и ги изведе във властта. Не дадоха ден спокойствие на правителството. И така до последния ден.  Вчера си позволи да каже, че оставяме хаос в енергетиката. Нито една дума срещу модела, срещу който изправи юмрука си преди година. Никой няма да скача върху гърба на БСП, да й хвърля вини, които не носи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2932 |28.07.2022 Проф. Михайлов, БСП: Нямаше сериозна вертикална и хоризонтална консултативност в коалицията . 0| 3753 |28.07.2022 Нинова: Смятаме, че президентът е част от групата, която свали правителството . 0| 3181 |27.07.2022 Нинова: Направих всичко по силите си. Оттук нататък отговорността е на президента . 0| 3150 |24.07.2022 Коалицията се събира на лидерска среща в МС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads