Реклама / Ads
0| 3020 |04.04.2022 НОВИНИ

Александър Вучич: Аз аз съм единственият, който спечели два пъти още на първи тур

.
Александър Вучич Източник: БГНЕС
Александър Вучич обяви победа на президентските избори в Сърбия на първи тур.
 

„Според нашите данни постигнах от 59,8 до 60,1%", каза той на пресконференция в централата на Сръбската прогресивна партия в неделя. „Успях да направя това, което никой никога не е успявал да направи в Сърбия. Аз аз съм единственият, който спечели два пъти на първия кръг".

 

„Влиянието на украинската криза върху изборните резултати беше огромно, всичко се измести рязко вдясно. Сръбската прогресивна партия, поради отговорното си отношение, в крайна сметка получи по-малко гласове, защото не флиртуваше с хората. Ние ще вземем това предвид при формиране на властта и няма да включваме тези, които злоупотребяваха безотговорно с настроенията на нашия народ, но всъщност никога не са донесли нищо на страната“, каза Вучич.


Политическият курс на страната


Външната политика на Сърбия предвижда присъединяване към Европейския съюз при поддържане на приятелски отношения с Москва и Пекин, както и развитие на връзки с Вашингтон. Белград възнамерява да запази военен неутралитет, като отказва да се присъедини към НАТО и други военно-политически блокове.

 

„Важното за европейците, и за руснаците, и за американците е, че ще продължим да водим политика на военен неутралитет, която получи огромна подкрепа и няма да влезе в никакъв военен съюз“, категоричен е той.

 

„Вярвам, че сме изправени пред множество предизвикателства, но за Сърбия най-важното е да имаме добри отношения в региона, от друга страна, е важно да продължим по европейския път, но в същото време да не разрушаваме връзките с традиционните си приятели. Сега ни предстоят 4-5 години упорита работа и тогава нека хората решават, и вярвам, че ще вземат правилното решение. Тогава ще има нови кандидати (...), които хората ще могат да изберат“, подчерта Вучич.

 

Сърбия и Русия

 

„Ние с Русия имаме добри, достойни отношения, ние се опитваме да поддържаме такива отношения, имаме партньорства в много области. Сега трябва да видим какво да правим по петролния въпрос, ще имаме преговори за цената на газа.(...)“, каза Вучич.

 

„Във всеки случай гарантирам, че в Сърбия никой никога няма да изгони Достоевски от училищата, тъй като Достоевски е по-голям от всички останали писатели по света, взети заедно. Никой няма да изгони Чайковски от операта, защото няма никакъв смисъл. Така че ще се опитаме да поддържаме по възможно най-добрия начин не само коректни и партньорски, но и приятелски отношения с Руската федерация“, обясни Вучич.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3194 |27.03.2022 Александър Николов: Няма причина да се очаква повишение на цената на тока за битовите потребители . 0| 3082 |23.03.2022 ВКП успя да събере информация за две от лицата в списъка „Петков“ – Александър Манолев и Васил Божков . 0| 3873 |23.03.2022 Александър Новак: 4000 долара за 1000 куб. метра газ? Може и още . 0| 5583 |18.03.2022 Александър Николов: 1,3 млрд лева са задълженията по инфраструктурата на ”Балкански поток” в страната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads