Реклама / Ads
19| 5702 |18.11.2009 НОВИНИ

Али Юзеиров: Какво по-хубаво от Вазов и полумесец!

.
Строя си в собствен имот, обяви Али Юзеиров, който смята, че нямало нищо лошо да постави думите на Иван Вазов "Българийо, за тебе те умряха!" върху новия паметник с полумесец, който строи върху свой имот.
 


В момента строим в рамките на позволеното на наш личен имот
, обяви по БНТ Али Юзеиров по повод поредния паметник, който двамата братя строят в Славяново.

Ние не търсим провокация, а това е градеж, който ще посветим на всички загинали мюсюлмани в България
. Какво по-хубаво от думите на Вазов "Българийо, за тебе те умряха!", защото много мюсюлмани са загинали тук, добави Юзеиров, който след няколко дни щял да си смени и името, защото понастоящем той не бил Али по документи.

В България да носиш различно име от християнското си е чисто предизвикателство
, добави Али. Допреди 2 месеца бизнесът му вървял добре, но от тогава му се случвали много странни неща в бизнеса. Клиенти му казвали: "Отказваме се от сделката, не ни питай защо!" Юзеиров имал и 27 работника, на които плащал заплати и осигуровки.

Не може някакъв общински кмет да иззема функциите на правосъдието и да праща да ми прибират дюлгерите, възмути се Юзеиров. Не искаме да драскаме никаква клечка, искаме държавата да спазва обещанията си за правата на малцинствата, настоя той. Има законова система, която ще каже може ли в двора си да построя .

Сега сами си събаряме клуба, а като вземем разрешителните, пак ще си го построим. Конфронтацията обаче не дойде оттам, а от факта, че решихме да направим "Мюсюлман-демократичен съюз", обясни Юзеиров.

Районната прокуратура в град Попово започна проверка на обстоятелствата около строителството на новия паметник на загиналите мюсюлмани и на жертвите на възродителния процес в село Славяново, предаде БНР.

Кметът Людмил Веселинов спря вчера строителните работи, позовавайки се на нарушения на Закона за паметниците на културата и Закона за устройство на територията.

Намеренията на братя Юзеирови са да изградят в своя имот паметник висок два метра и 99 см именно, за да не нарушат Закона за устройство на територията, който изисква съгласувателни процедури за изграждане на обекти по-високи от 3 метра. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4791 |15.11.2009 За какво гласуват президент, премиер и кандидат-кмет? . 4| 5042 |14.10.2009 Марио Николов: Нямам какво да кажа по делото . 20| 4882 |02.10.2009 Али Юзеиров: Няма да се откажем от партията, ще правим нов паметник . 46| 8548 |29.09.2009 Али Юзеиров: Искаме генерали и прокурори мюсюлмани!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads