Реклама / Ads
10| 20820 |23.01.2020 ГЛАСЪТ

Ало, Горанов съм, какво стана с хазарта? Благодаря, и той ще е доволен...

.
Симеонов среща Горанов... Източник: БГНЕС
Няма да има вече Комисия по хазарта. Сменя я агенция по хазарта. Досега се взимало колективно решение, което не било добре. В агенцията щял да командва само председателят. Гениалното предложение е на Министерство на финансите, сиреч на Владислав Горанов.
 

Комисията на Менда Стоянова в парламента го прие със скоростта на светлината. В бързината дори никой не забелязал, че много от критикуваните положения в досегашни закон, се повтарят дословно и в новия. Но това е част от суматохата. Важното е да се действа бързо и босът да те потупа. По рамото.

 

Премиерът Борисов ни убеждава, че нямало война, нито се изземвал нечий бизнес, а „Левски“ го е имало преди него и преди Васил Божков. Че го е имало, имало го е, но въпросът е дали ще го има и занапред и по каква схема. Пак ли адвокатите на едиКой си ще го поемат или „отгоре“ вече са убедили следващия в редичката бизнесмен да се нагърби с издръжката на клуба.






И тъжно, и смешно, и абсурдно. Най-вече тъпо.

 

И какво ще се промени с новата агенция? И досега принципал и шеф бе финансовият министър. Той обаче така и не разбрал толкова години, че има нещо гнило в… Дания. Сиреч нередности.  Но него никой не го споменава. Защо така? Специален имунитет ли има или няКой не дава косъм да падне от главата му?

 

Ако допуснем, че сред нередности, за които се говори, е и подкупването на членове на хазартната комисия, то с нововъведението работата се облекчава значително – ще бъде купуван само председателят. Или още по-сигурно – министърът. Или се съмнявате, че у нас този спорт се практикува?

Министърът, разбира се, е неподкупен. Той е чист като сълза, този хубав и послушен министър. Може да му увисят портрета още сега в коридора на министерството за особени заслуги.

 

А Валери Симеонов търчи и вика: Няма да даваме хазарта на Пеевски, Доган, Келнер, Цветанка Ризова... Чувство за хумор или неизпити лекарства? Предаването, г-н патриоте, няма да е официално, няма да се предава от задкулисието на живо и ти не си канен. Ще го усетиш като видиш как държавните пощи почнат да разкарват талончетата до будките на "Лафка" в страната. Но Симеонов е друга бира - умира да се чувства значим. И всъщност за някои неща по темата е прав, но не са му казали най-важното...

 

Проблемът не е във всичко, което днес управляващите изброяват, а години наред са мълчали като участник в завера. Няколко медии, между тях и Фрог нюз, не са спирали да пишат за безконтролността в рекламирането на хазарта, продажбите на талончета до училища и болници, предлагането им в пощенски станции, магазини и супермаркети. Писано е и за зависимостите, които са сравнявани с тези от алкохол, наркотици и цигари.






Големият проблем е, че сме най-корумпираната държава в Европа. Показва го и последната класация. Затова новата агенция ще бъде оглавена от човек на задкулисните кръгове, които в момента са ортаци с властта. Има едно семейство, което много разбира от тотото – за него ли е цялата тази дандания?

 

И защо никой не споменава името на министър Горанов, който през всички тези години е трябвало да упражнява контрол върху хазарта чрез НАП, Комисията, АДФИ и пр. Защо не го е правил? Е, Васил Божков ще му го обясни в съда. Но ще плащаме всички ние, защото са ни превърнали в идиоти за гласуване.

 

А война има. Тя не е само в хазарта, а по целия фронт, където българският бизнес се опитва да оцелее под ударите на държавния, мутренския и прокурорско-милиционерския рекет. Тези от бизнеса, които се радват тайничко и потриват ръце, че не са на мястото на Божков, Миньо Стайков, Арабаджиеви и пр. да не бързат с шампанското. Това, че се отчитат на когото трябва, не означава, че утре тяхната кожа няма да виси на простора. Редът им идва, защото такъв е моделът. Те го поддържат и от него ще загинат. Октоподът като огладнее и няма плячка наоколо, си изяжда пипалата.

 

Как се усмихват, усмихват, а какви подлеци са, - е казал Шекспир. Борисов един ден ще разбере какво е отгледал в пазвата си…

 

Руснаците имат ираз: Ако копаеш гроб за врага си, той ще го използва за окоп.

 

Петър Кацаров

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 13254 |17.12.2019 Станала беля в АЕЦ „Козлодуй“, но не като в Чернобил и Фукушима, к'во толкова? . 13| 30349 |08.11.2019 Изборът на главен прокурор в Словакия доведе до политическа криза. У нас какво ли ще се случи? . 24| 14333 |14.10.2019 Лозан Панов за случая ”Полфрийман”: Законността стана жертва на политическата целесъобразност . 28| 17043 |20.09.2019 Запомнете! Прасето си е прасе: то не мисли какво да посее, а какво да изяде

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads