Реклама / Ads
1| 2150 |07.10.2024 НОВИНИ

"Амнести Интернешънъл - Австрия": Нищо не може да оправдае зверствата, извършени от Хамас, на 7 октомври 2023 г.

.
Източник: БГНЕС
По повод годишнината от нападението на радикалното терористично формирование Хамас в Израел организацията "Амнести Интернешънъл - Австрия" изрази съжаление за насилието в Близкия изток, опустошителната хуманитарна криза и провала на дипломацията, информира австрийската агенция АПА.
 

"Срамен и колективен провал на международната общност е фактът, че дори и след една година все още не е постигнато спиране на огъня и толкова много роднини на заложници все още се страхуват за близките си", изтъкна изпълнителният директор на организацията Шура Хашеми.

 

С всеки ден, в който продължава новата война в Близкия изток, "необходимостта от прекратяване на огъня става все по-належаща. Настояваме за спазване на международното право и зачитане на правото на истина и справедливост за всички засегнати", уточни Хашеми. Тя настоя за незабавно прекратяване на насилието: "Хората в Израел и Палестина имат право на мир, справедливост и зачитане на човешките им права", категорична бе тя.





Изпълнителният директор на "Амнести Интернешънъл - Австрия" смята, че нищо не може да оправдае зверствата, извършени от Хамас и други въоръжени групировки на 7 октомври 2023 г. В същото време този ден бележи началото на продължаващите израелски военни операции, които са причинили огромни разрушения в ивицата Газа.

 

"Трябва най-накрая да бъде сложен край на десетилетията безнаказаност, които позволиха на Хамас и други групировки да пренебрегват международните закони без последствия", подчерта Хашеми. "Призоваваме за незабавно прекратяване на огъня и безусловно освобождаване на всички цивилни заложници, държани от Хамас и други въоръжени групировки", допълни тя.

 

Хашеми се позова на разследванията на главния прокурор на Международния наказателен съд (МНС) на престъпленията, извършени от Хамас и други организации, които могат да бъдат категоризирани като престъпления срещу човечеството.





"Амнести Интернешънъл" извърши обстойни разследвания на събитията от 7 октомври и последвалите седмици и призовава Хамас и други групировки да бъдат подведени под отговорност.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2149 |07.10.2024 Борел: Близкият изток е изправен пред опасността от пожар, който международната общност не може да овладее . 0| 2168 |07.10.2024 СДВР разследва партия за подаване на фалшиви документи при регистрация . 0| 2165 |07.10.2024 Байдън: С Харис оставаме напълно ангажирани с безопасността и сигурността на Израел . 1| 2143 |07.10.2024 Посланикът на Израел у нас: Все още има около 70 живи заложници, ще се погрижим те да се приберат вкъщи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads