Реклама / Ads
26| 7331 |30.09.2013 НОВИНИ

Амнезия: Атакаджии се срещали с австрийски националисти, не им помнят имената

.
Венцислав Лаков
Прословутото посещение на над 20 представители на „Атака” в Брюксел освен с пускане на писма пощата на Европейската народна партия, е било белязано и от срещи с австрийски националисти, разказа по БТВ депутатът Венцислав Лаков, но не можа да си спомни имената на нито един от тези хора, провели разговори с Волен Сидеров и хората му.
 

 

За сметка на това обаче, Лаков и още един народен представител от „Атака” след няколко часа отново летят за белгийската столица. Той увери, че това няма по никакъв начин да попречи на парламентарния кворум. За злощастното първо пътуване на националистите Лаков разказа, че групата отишла, „за да представи позицията си относно нападките на ЕНП”, но от партията се „заключили като мишки”. „Нужно беше да идем, това е ясен знак, че не може европейска партия да се намесва във вътрешните ни работи”, заяви Лаков. Той допълни, че от „Атака” имали уговорка да се срещнат с представители на ЕНП.
 

В ефира на БТВ се включи Андрей Ковачев от ЕНП, който заяви, че няма такава уговорка и от партията му „няма какво да говорят с „Атака”. Лаков на свой ред не можа да уточни с кого точно е била уговорката, поясни само, че сътрудници на ръководството на ЕНП са влезли в контакт със сътрудници на „Атака”.
 

Ковачев пък каза, че не само ЕНП не желае да разговаря с националистите. Левицата и либералите също нямали намерение да разговарят с Волен Сидеров и хората му.

„Изпълнихме целта си – да информираме ЕНП за какво се борим”, обощи Лаков. Той призна, че изхарчените от партията му пари в Брюксел, са от субсидията, тоест от данъкоплатеца.
 

„Не искаме да допуснем вмешателство от външни сили”, оправда пътуването Лаков. Освен това добави, че за липсата на кворум в НС отговорност носи ГЕРБ.

Венцислав Лаков е председател на комисията, която нищи полетите на властта. Докладът на комисията е приет единодушно. Точка 2 от него гласи, че документът трябва да се изпрати до главния прокурор с препоръка експремиерът Бойко Борисов, който е бил принципал на авиоотряда, да бъде разследван за нарушения.
 

По думите на Лаков те са няколко – неупражнен контрол, търговски полети и т.н. С правителствения авиоотряд са лететли „Бистришките тигри”, членове на федерацията по баскетбол, Тодор Батов и адвокатското му дружество и др. Пътниците са си плащали, но това е нарушение. Лаков го сравни с лукса да си поръчаш хеликоптер за сватба.
 

Шефът на ВИП–а на летището признал дори, че стюардеса е сваляна от самолета, защото дошли 9 вместо 8 пътници. Военните самолети изцяло са се ползвали не по предназначение – имало е 63 полета в страната и 11 в чужбина. По думите на Лаков през октомври 2011 г. бившият транспортен министър Ивайло Московски и Христо Стоичков са летели с „Кугър” от Пловдив до Плевен по повод предизборни срещи на Бойко Борисов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 73| 7856 |30.09.2013 Г. Кадиев: Не искам да ми викат мръсен комунист и червен боклук . 13| 5288 |30.09.2013 Първанов избира лов пред пленум . 3| 6780 |30.09.2013 Спряха аналоговия сигнал; минахме на цифрова тв . 21| 5623 |30.09.2013 Проф. Константинов: Сега всички са за изриване от НС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads