Реклама / Ads
3| 4946 |05.10.2022 ПОЛИТИКА

Анализатор: Политическо самоубийство е, ако ПП и ДБ подкрепят ГЕРБ и Борисов

.
Бойко Борисов
Хоризонтът за това да се състави ново правителство е много тесен. Партньорите, на които г-н Борисов разчита – ПП и ДБ, няма как да го подкрепят. Това означава те да извършат политическо самоубийство.” Този прочит на вчерашните изявления на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов направи в интервю за БНР политическият анализатор Емил Соколов, който бе част от предизборните листи на ПП.
 

Всичко, около което тези две политически формации градяха имиджа си в последните две години, беше разбиването на модела ГЕРБ, посочи той и допълни, че сега ПП и ДБ обмислят как да излязат от ситуацията, без да влязат в капана, че "едва ли не те предизвикват нови избори".


"Тоест размишляват над това как да му откажат, без у хората да остане впечатление, че те са причината отново да отидем на избори.", каза той.


Според Соколов по-логично е ГЕРБ да търсят подкрепа от ДПС, "Възраждане" и новия политически играч – "Български възход". Той обаче уточни, че Борисов е наясно, че коалиция с ДПС, "камо ли пък с "Възраждане" е абсолютно невъзможна за продаване дори пред неговия електорат, колкото е лоялен да е той".


"Г-н Борисов на думи винаги е готов да приеме всичко", подчерта Емил Соколов.


"Заради това повече партии не са склонни да се коалират с ГЕРБ. Защото сме виждали през годините как и Обединени патриоти, и Реформаторският блок буквално бяха изсмукани, изядени от ГЕРБ, разпарчетосани след коалиция с тях, защото обраха всички негативи на това, че г-н Борисов казва едно, а прави друго."


Ако ПП получи втория мандат, най-вероятно ще влезе в преговори за съставяне на правителство, но това е обречено, изтъкна Емил Соколов.


"Математиката стига докъм 111 депутата, почти аналогична ситуация с тази, която беше в 47-ото НС след изтеглянето на ИТН. Но не виждам защо ГЕРБ, ДПС, "Български възход" да не могат да сформират правителство на малцинството. При предварителни разговори с ПП и ДБ могат да се договорят евро-атлантически стъпки като изпращане на военна помощ на Украйна и т.н. Според мен трудно ще се случи, г-н Борисов не е фен на плаващите мнозинства."

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6171 |09.09.2022 Министър Христов разкри: Има политическо решение на Москва ”Газпром” да не работи с България . 0| 6752 |31.08.2022 Анализатор: Пълните европейски хранилища са знак, че ЕС ще устои на руския натиск . 0| 16930 |02.03.2022 Анализатор: Засега формулата на коалицията оцеля, но Борисов май вижда в далечината надежда!? . 9| 18402 |28.10.2021 Анализатор: Конституционният съд и политически фалцети. Сблъсъкът е заради високия рейтинг на президента и Кирил Петков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads