Реклама / Ads
0| 7091 |23.03.2022 НОВИНИ

Анализатор: Войната и санкциите срещу Русия – какво предстои

.
Володимир Зеленски и Владимир Путин
Април 2022 – по инициатива на Корнелия Нинова в курорта Камчия се провеждат мирни преговори между Зеленски и Путин. Резултат няма. На пресконференцията след преговорите Путин нарежда всички нацистки журналисти да бъдат изгонени от залата. Остава само Волгин. Това е ударът на живота му, прави интервю с Путин, който много го харесва и го назначава за генерален директор на телевизия Russia Today.
 

Лятото 2022 – на мястото на закритите ресторанти на Макдоналдс в Русия отваря новата верига на Никита Михалков „Едим дома“(„Ядем вкъщи“). Вместо Биг Мак сега гвоздеят в менюто е Богатырский завтрак – 300 г водка с половин кисела краставичка. Патриотично и здравословно.


Август 2022 – китайците са придобили мажоритарния дял от Газпром и местят централата на компанията от Петербург в Ухан. Директорът Алексей Милер е уволнен, на негово място е назначен известният китайски мениджър Вън Пут Ин.


Септември 2022 – Копейкин се записват доброволец в чеченския батальон на Рамзан Кадиров, за да брани православието в Украйна и да залови Степан Бандера. По пътя минава през проруската Приднестровска република, където смята, че е сред свои и разкрива плановете си – тръгнал е да убива бЕндеровците. Местните жители обаче му хвърлят един бой и го връщат обратно. Оказва се, че Копейкин е попаднал в приднестровския град Бендеры, а бЕндеровците и бАндеровците били различни неща.


Октомври 2022 – китайците са купили няколко мола в Москва и в тях отново се появяват модните брандове, напуснали Русия няколко месеца по-рано. Гучи, Бенетон, Луи Вюитон… няма нещо, на което китайците да не могат да направят менте.


Зимата на 2022-2023 – руските автомобилни заводи са спрели заради липсата на чипове и части. Няма и внос на западни коли. Путин обмисля дали да не потегне стария си „Запорожец“, който майка му е спечелила от лотарията през 1972 г.


Февруари 2023 – Путин си е поръчал в Китай още по-дълга маса. Използва бинокъл, за да види кои са събеседниците му и мегафон, за да го чуват на другия край на масата.


Пролетта на 2023 – Русия е във финансова криза. Путин свиква Съвета за сигурност, за да решат дали да бъде продадена струващата 700 евро четка за тоалетна (ёршик) от двореца му в Геленджик. Шефът на външното разузнаване Наришкин казва, че е съгласен дворецът да бъде продаден. Путин ядосано го срязва, че сега обсъждат продажбата на четката за тоалетна, а не на двореца.


Зимата на 2023-2024 – Путин държи реч на стадиона Лужники, италианското му яке „Лоро Пиана“ за 12 000 евро се е износило, нов внос няма и сега той се е пременил с шуба, ушита в беларуската фабрика „Красный пролетарий“.


Март 2024 – китайският юан заменя рублата като официална валута в Русия. Това решава проблема с недостига на хартия за печатане на рубли.


Април 2024 – руската армия е съвсем изнемощяла, войната в Украйна върви зле, Путин е готов на всичко, за да подпише мир. На преговорите обаче украинците се запъват и държат на формулировката „прекратяване на войната“, а не „прекратяване на спецоперацията“, както искат руснаците. Изненадващо Путин отстъпва и казва, че всъщност е водил война, това за „спецоперацията“ го е чул от Стефан Янев и го е повторил по погрешка.

 

Пламен Димитров

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3436 |23.03.2022 Войната в Украйна - тема на Путин и Макрон в пореден разговор . 0| 3209 |23.03.2022 27-ми ден на войната: Край на комендатския час в Киев. Мощни бомби в Мариупол . 0| 4209 |22.03.2022 В Украйна изчезна фотографът на Ройтерс Макс Левин, който снима войната . 0| 3110 |22.03.2022 Компаниите в ЕС, засегнати от санкциите срещу Кремъл, могат да получат до 400 хил. евро помощ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads