Реклама / Ads
7| 3122 |03.06.2023 НОВИНИ

Анализаторът Кузман Илиев: Може да очакваме стабилeн кабинет ”Денков” в първите няколко месеца

.
Кузман Илиев
На път сме най-накрая да имаме редовен кабинет, все още обаче се осланяме на Бюджет 2022, та дори служебното правителство предложи удължаването на вече удължения бюджет. Според политическия и икономически анализатор Кузман Илиев правителство ще е стабилно поне в следващите няколко месеца.
 

Вчера Мария Габриел и Николай Денков обявиха, че е постигнато съгласие за състава на кабинет с втория мандат, който ще бъде върнат на президент в понеделник.

 

„От една страна се заформя евроаталантически кабинет с общи ценности. И двете формации имат сходни програми. Това обаче не означава че спира политическата криза, защото ще имаме едно консолидиране на другите, които не са съгласни с това. Тоест те ще се радикализират така наречената опозиция и вероятно ще имаме по-мощни протести“, коментира още той пре Би Ти Ви.

 

Според него във времето ще се види тенденция на едните и другите, които са влезли в кабинета, да с по един крак да поизлзат и да видят дали не могат да се дръпнат и да си препишат всички активи.

 

За първи път в историята ни държавата ще бъде в ръцете на двама премиери – Николай Денков и Мария Габриел. Двамата ще са на ротация през 9 месеца.

 

Първи министър-председател ще бъде Николай Денков - академик от БАН, автор на повече от 100 научни публикации, сега - кандидат за министър-председател.

Мария Габриел поема премиерското място след него. Завършила Институт по политически науки във Франция, Габриел има богат опит в европейските структури, а допреди седмици беше еврокомисар за иновациите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3039 |29.05.2023 Кузман Илиев: Радев обяви война на ПП. Ако се съберат с ГЕРБ, ще е неморално. Ако не се съберат, той ще е победител . 2| 2669 |23.05.2023 Прокурор Кузманов за Гешев: Да наричаш политическата класа ”боклук”, не е език, който магистрат може да си позволи . 10| 3468 |22.05.2023 Анализаторът Пл. Димитров: Правителствата с ротиране на премиера не са чудо невиждано. Докога ще продължи достлука? . 1| 2788 |17.05.2023 Георги Кузманов от ВСС увери, че няма пречки за събиране на доказателства по сигнала на Сарафов срещу Гешев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads