Реклама / Ads
9| 6201 |06.12.2012 НОВИНИ

Андрей Кехайов ще обжалва решението на Комисията по досиетата

.
Д-р Андрей Кехайов ще обжалва решението на Комисията по досиета. Няма подпис на служител на Комисията по досиета на нито един от документите, които свързват името ми със сътрудничество със структури на бившата Държавна сигурност, каза председателят на Сдружение „Български лекар” д-р Андрей Кехайов.
 

По думите му – начинът, по който е оповестена информацията, която свързва името му с органи на Държавна сигурност е безумие. Аз няма какво да публикувам, ако имах и едно изречение, щях да се извиня пред цяла България. Това са притеснителни неща за демокрацията. Какво се случва всъщност в нашата държава, какви са процесите, какви са проблемите, много изводи могат да бъдат направени.

Д-р Кехайов посочи, че що се отнася до правата му като гражданин, той ще предприеме съдебни действия. „Трудно се коментират неща, които не съществуват. Отправям въпроса защо точно вчера, каква е провокацията? Моята мисия винаги е била да казвам истината при това публично пред всеки, по всяко време – като студент, като лекар, като председател и сега. Въпросът е какво точно правят тези комисии и какво всъщност става в държавата, а именно безразсъдно харчене на средства, коментира той пред Фокус. 

Ние живеем в демократична страна, а някои хора използват отклоняването на вниманието като най-лесна възможност да вървят напред”, каза още той.
Кехайов обясни, че поискал фактите и ги е предоставил с цялата си отговорност, за да може тези които се интересуват да ги погледнат.

„Право на всеки е да коментира, що се касае до моите действия, съобразно закона предприемам процедура за защита на коректността и истината пред цялото общество, предвид големия обществен интерес”, каза още д-р Андрей Кехайов.

"След като се запознах с документите, въз основа на които от Комисията по досиетата беше публикувано решение, с което името ми се свързва с органите на Държавна сигурност, не установих никаква уличаваща ме информация, мои подписи под каквито и да било документи, както и финансови взаимоотношения", по-рано коментира той в отворено писмо до медиите.

"Налични са единствено 4 празни картона, издадени служебно без мой подпис и карта за изключване. Сканирани копия от въпросните документи можете да намерите на сайта на Сдружение „Български лекар”: www.zdravenews.eu, а желаещите могат да се запознаят с тях и в архива на Комисията по досиетата.

Така създалата се ситуация ми дава основание и право да обжалвам решението на Комисията, като потърся защита на правата си по съдебен ред".

Вчера Комисията по досиета оповести решението си за проверката за принадлежност към структури на бившата Държавна сигурност на ръководството на Българския лекарски съюз. В документа се посочва, че експредседателят на БЛС д-р Андрей Кехайов е бил агент, с име Жеко и е вербуван през 1988 г.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 14740 |27.11.2012 Шефът на ГЕРБ–София Андрей Иванов даде оставка . 2| 5239 |21.11.2012 Уволненият Раденовски обжалва актовете . 4| 4848 |16.11.2012 Лечков обжалва 3-годишната си присъда . 2| 7607 |11.11.2012 Андрей Кристов: Молете се Синодът да не направи грешка!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads