Реклама / Ads
39| 14763 |27.11.2012 НОВИНИ

Шефът на ГЕРБ–София Андрей Иванов даде оставка

.
Андрей Иванов
РЗС прие като своя заслуга подадената оставка на Андрей Иванов. Следвал нов приоритетен списък с Румен Овчаров, Меглена Пръмова, Даниел Вълчев, Трайчо Трайков, Дамян Лазаров и обръчите от фирми около тях.
 

Областният координатор на ГЕРБ, София Андрей Иванов е подал оставка от поста си, съобщават от ГЕРБ. 

Ето и мотивите му в оригинал: „Днес, 27. 11. 2012 г., подавам оставка като областен координатор на ГЕРБ – София. Има само една причина да стигна до днешното си решение и тя е, че се ръководя, както вчера, така и днес, от разбирането за голямата отговорност, която всеки член на партия ГЕРБ трябва да носи, още повече когато заема ръководен пост. През последните две години името ми бе употребявано в общественото пространство в негативен контекст. Според мен, зад това стоят нездрави политически интереси от страна на лица и партии, които с дейността си като председател на СОС и областен координатор на ГЕРБ – София съм засегнал, в стремежа си да опазвам обществения интерес. Доказателство за това, че през тези две години става дума само за политически спекулации, насочени срещу мен персонално, са фактите, категорично доказани от компетентните институции, които опровергават всяко едно от твърденията на авторите на негативната кампания. Чувствам се отговорен пред членовете и симпатизантите на партия ГЕРБ – София и не бих искал повече да допускам тенденциозни, политически спекулации около името ми да бъдат използвани в предстоящата кампания от политически партии, като компенсация на липсата на аргументи. За това днес си подавам оставката от този пост. Вярвам, че следващият областен координатор ще продължи да води организацията така, че гражданите на столицата да намират в нейно лице добър партньор. Убеден съм, че ГЕРБ – София е силна и стабилна организация, която е подготвена и доказала, че може да печели избори и до днес няма алтернатива.
Благодаря на всички, които бяха до мен през изминалите години!”.

Оставката е приета от председателя на партията Бойко Борисов. На следващото си заседание ИК ще обсъжда предложения за нов областен координатор на партията в София.

 

„Ред, законност и справедливост” пък прие като своя заслуга подадената днес оставка на Андрей Иванов. В нарочна декларация от РЗС заявяват: "Ставаме свидетели на безпрецедентен случай, при който висш партиен функционер се оттегля от политиката въз основа на подадени срещу него сигнали с данни за имотното и финансовото състояние, включително за данъчни нарушения, "пране" на пари и конфликт на интереси.
 

С отстраняването на Андрей Иванов от председателското място в Столичния общински съвет и от председателското място в ГЕРБ – София всъщност се потвърждават и съмненията, посочени в подадените от РЗС сигнали. Това ни дава увереността, че рано или късно корупционните разкрития водят до съответните последици. И все пак по-добре късно, отколкото никога!
 

Убедени сме, че от обект на корупционни скандали Андрей Иванов съвсем скоро ще се превърне в субект на българското правосъдие. Защото освен морална оценка за своята дейност, корумпираните политици трябва да чуят и оценката на Темида.
 

След Андрей Иванов РЗС има нов приоритетен списък. По него ще работим  докато доведем лица като Румен Овчаров, Меглена Пръмова, Даниел Вълчев, Трайчо Трайков, Дамян Лазаров и обръчите от фирми около тях до статута на А. Иванов – да бъдат основни герои на съда и прокуратурата и г-н Никой в българската политика." 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6253 |11.11.2012 Шефът на БЕХ: Няма тайни около "Южен поток" . 2| 7639 |11.11.2012 Андрей Кристов: Молете се Синодът да не направи грешка! . 2| 5626 |11.10.2012 Шефът на Агенцията по лекарства си подаде оставката . 2| 5354 |17.09.2012 Борис Гуджунов, шефът на метрото, посланици стават почетни софиянци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads