Реклама / Ads
10| 3776 |05.02.2024 НОВИНИ

Проф. Вили Лилков: Има осъзнаване на отговорността и ще изберем председател на СОС

.
Общинският съветник от "Синя София" проф. Вили Лилков Източник: БГНЕС
"Целта е не само да заработи Столичният общински съвет, а да заработят по-ефективно институциите в Столична община, защото към момента са блокирани. Дневният ред на столицата е нарушен. Надявам се да се отпуши работата на СОС с избора на председател. Няма 100-процентов консенсус за гласуването за председател на сесията в четвъртък, "но колегите разговарят по-спокойно."
 

Това заяви пред БНР общинският съветник в София проф. Вили Лилков от "Синя София".

 

"Има осъзнаване на отговорността, която носим, и е ясно, че гласуване за една личност за председател не означава коалиция в СОС, от която се пазят някои политически сили, за да не ги обвинят в сглобка", обясни политическата ситуация на "Московска" 33 Лилков.

 

Той изрази мнение, че отново от ПП-ДБ, "Спаси София" ще издигнат кандидатурата на Цветомир Петров за председател. 





"На последната среща не е обсъждано име, предполагам, че от ПП-ДБ, "Спаси София" отново ще издигнат него", каза проф. Лилков. Той призна, че не знае дали са верни твърденията, че Цветомир Петров е човекът на Лена Бориславова, "според мен са спекулации".

 

Относно избора на председател на СОС общинският съветник коментира: 

 

"Най-добре е да бъде по-широка подкрепата, но това, което е ясно на всички, е, че ключът в разрешаването на кризата в СОС е в ПП-ДБ, "Спаси София" и ГЕРБ-СДС, тъй като те имат 37 общо общински съветници, достатъчно за избор на председател. И ние от "Синя София" ще подкрепим предложението от ПП-ДБ, "Спаси София", за да започнем да работим. Не може толкова месеци да си играем със софиянци и с интересите на града".





Проф. Лилков прогнозира, че ще има драми при разпределянето на комисиите в СОС, "защото председателите са важни". От "Синя София" предлагат да се търси баланс при разпределяне на ръководните места.

 

"Ние не желаем ръководни места, само и само да заработи СОС. След председател следва да се изберат зам.-председатели и те заедно с лидерите на групите в СОС - председателския съвет",алармира общинският съветник.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4135 |05.02.2024 Сарафов излезе чист: Първото разследване срещу главен прокурор приключва без данни за престъпление . 4| 7305 |05.02.2024 Д-р Сотиров пред ФрогНюз: Държавата се проваля като родител. Затова масово карат дрогирани и пияни . 5| 4878 |05.02.2024 Иван Бакалов за Нотариуса: Понеже прокуратурата се изпусна, че вече се били готвели да го арестуват… го убиват . 3| 3816 |05.02.2024 АКФ иска специална комисия в НС да бистри фактите около дейността на Нотариуса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads