Реклама / Ads
1| 4096 |22.12.2023 НОВИНИ

Ротационен председател на Столичния общински съвет, предлага Вили Лилков

.
Вили Лилков
Коалиция КОД ще предложи ротационен председател на Столичния общински съвет. "Върви се към ротационен председател на Столичния общински съвет и плаващи мнозинства", заяви проф. Вили Лилков, общински съветник от местна коалиция КОД, като посочи, че тъкмо това ще бъде предложено от политическата ми формация.
 

"Не искаме председателски места в комисиите, искаме да се отпуши работата в СОС", подчерта Лилков.

 

Вече пет заседания за избор на председател на Столичния общински съвет бяха провалени, председател все още няма. Следващото заседание е на 11 януари 2024 година.





"Задължително трябва да има разбирателство и на това, което се случва в Общинския съвет, трябва да му се сложи край. Не е нормално месец и половина след изборите да нямаме председател, което означава, че работата изобщо не е тръгнала в общината", заяви Вили Лилков в ефира на БНТ. 


"Например за план-сметката за чистотата. Това са 270 млн. лева, които трябваше да бъдат обсъдени и гласувани, което означава по-малко метене и миене. Това е абсурд", допълни Вили Лилков.


От местна коалиция КОД предлагат ротационен принцип на работа.

 

"Да започнем от най-голямата политическа фракция или с втората политическа фракция, на паритетен принцип да структурираме комисиите". Ние от "Синя София" не искаме председателски места в комисиите, само и само да тръгне работата", каза още Вили Лилков.





Припомняме, че до момента формацията ПП-ДБ ("Спаси София") два пъти издигна кандидатурата на Борис Бонев за председател на СОС, а на третото заседание на Общинския съвет не предложил кандидат, за да даде възможност на останалите 38 общински съветници да си изберат председател. На четвъртото заседание стана ясно, че отново няма съгласие за председател и решението беше отложено. При петия си опит СОС отново не успя да си избере председател, като тогава ПП-ДБ издигнаха Грети Стефанова.

 

ФрогНюз

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4150 |22.12.2023 ISW: Само помощта на Запада за Украйна ще гарантира неуспеха на Путин . 5| 14828 |22.12.2023 Адвокат: Присъдите по случая с кораба "Верила" ще са изключително тежки . 28| 8486 |22.12.2023 Радев, чиято позиция е неясна за европейските лидери, хапе и обвинява ПП-ДБ за Шенген /видео/ . 6| 4675 |22.12.2023 Даниел Смилов: Шестата поправка на Конституцията е политически успех за ПП-ДБ. Реформите са учудващо смислени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads