Реклама / Ads
9| 6057 |09.05.2014 НОВИНИ

Андрей Ковачев: Управляващите искат да ни направят 100% енергийно зависими

.
Това, което наблюдаваме е, че България не само е зависима над 90% от един енергиен източник, а сегашните управляващи се опитват да ни направят 100% зависими.
 

Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на ПП ГЕРБ Андрей Ковачев, който днес се срещна с граждани на столичния площад „Славейков“. По думите му, вместо да работят за по-голяма независимост на страната и диверсификация на енергийните източници, управляващите се опитват чрез неспазването на европейското законодателство при строителството на „Южен поток“ и чрез популистичното говорене за АЕЦ „Белене“, да обслужат явно небългарски интерес.

„България трябва да развива собствени енергийни ресурси, да търси други източници. Можем да постигнем енергийна независимост, използвайки Европейския съюз и европейската солидарност,  ускорявайки строителството на двупосочните интерконекторни връзки със съседните ни страни, както и чрез работа с Европейската комисия и започване на дебат за възможности за общи договори на Европейския съюз с доставчиците на енергийни източници“, посочи Ковачев.
   
„Нашите политически опоненти спекулират с  една тема, а именно темата за Русия. Много ясно казваме, че ние искаме едно стратегическо, взаимноизгодно сътрудничество с Русия. Тя е много важен партньор на Европейския съюз. България има своите исторически връзки с Русия и това не може да бъде забравено.

Но България и Европейският съюз имат своите собствени легитимни интереси и с право трябва да ги защитаваме. Това е важно да се разбере. Не трябва да се опитват да ни разделят на кой кого харесва или не харесва, на русофили и русофоби“, коментира кандидатът за евродепутат от листата на ПП ГЕРБ Андрей Ковачев. Според него трябва да търсим взаимоизгодно сътрудничество.
   
Кандидатът за евродепутат от ПП ГЕРБ призова гражданите да гласуват на 25 май, защото България наистина няма време за губене. „Започнахме в правилната посока, но бяхме спрени по много непочтен начин от сегашните управляващи. Спомнете си аферата „Костинброд“ и тежката предизборна манипулация, която те извършиха тогава. Предсрочни избори  ще могат да се предизвикат само чрез победа на ГЕРБ на предстоящите европейски избори“, категоричен бе Андрей Ковачев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5960 |08.05.2014 Цветанов: Управляващите изпускат възможности България да се възползва от солидарността на европейската общност . 34| 5042 |07.05.2014 Андрей Ковачев: Протестът срещу управляващите да се трансформира в масов вот на евроизборите . 18| 5836 |07.05.2014 Сидеров ще съди за 100 000 лв. за клевета Андрей Бъчваров . 3| 8136 |30.04.2014 Братът на Андрей Едрев гръмна в сърцето човек, пуснаха го да си ходи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads