Реклама / Ads
8| 4795 |05.12.2022 НОВИНИ

Андрей Райчев: Розова мечта на ГЕРБ е не властта, а да разделят ”Демократична България“ от ”Продължаваме промяната”

.
Андрей Райчев
”Аз изобщо не мисля, че ГЕРБ преследва властта, а излизане от изолация. На тях им остана само да разделят ”Демократична България“ от ”Продължаваме промяната“. Това е розовата им мечта. Те са голяма партия и центристка. Като си в центъра, а полюсите не надделяват – ти си на власт“. Това заяви в предаването ”Лице в лице“ социологът Андрей Райчев
 

Българите изпращат депутати с две инструкции – не се съюзявайте с "гадовете“ и направете някаква коалиция. "Продължаваме промяната“ и "Демократична България“ продължават да стоят на полярната картина. Борисов се насочва по консенсусната“, каза още Райчев пред bTV.


Според него кандидатът за премиер проф. Николай Габровски няма да успее да състави правителство, но заявката за кабинет "налива вода в мелницата на консенсуса“.


"Консенсусът в България побеждава. Това беше битката между БСП и СДС. Кой победи и кой умря? Водата и камъкът като се бият кой побеждава – водата“, посочи той.


Социологът допълни, че вратите остават отворени за кабинет с третия мандат:


"За г-жа Нинова е много важно да влезе в правителство. Това е единственото, с което може да се яви на този конгрес. Ако тя е извън правителство, с четири лоши избора и на всичко отгоре прогонена от съюзниците си, невзета в правителство – с какво ще иде на конгреса?“.


"Демократична България“ не може да стане голяма партия, но може да спечели София. Без ПП няма да се справят с тази задача, категоричен е той.


Президентът нарече лидерите на "Продължаваме промяната“ "шарлатани“ и "крадци“, а те по-рано – "национален предател“ – красиво“, коментира социологът по повод напрежението между лидерите на втората по големина партия и президента.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3103 |25.11.2022 Андрей Райчев: Има шанс за правителсто на малцинството с мандата на ПП, засиви кой ще е премиер . 9| 3861 |24.11.2022 Андрей Гюров: Хората да решат какво бъдеще искаме - дали Никола Минчев да бъде заменен с Вежди Рашидов . 4| 3189 |20.11.2022 Андрей Райчев: Президентът ще наложи вето за хартиената бюлетина . 0| 3189 |17.11.2022 Андрей Гюров от ПП: Този ИК е антибългарски. Той отваря пътя на партиите на статуквото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads