Реклама / Ads
7| 3255 |23.04.2021 НОВИНИ

Антоанета Цонева, ДБ: Фейк нюз е твърдението, че депутатите ще взимат по 10 000 лв. заплата

.
Антоанета Цонева Източник: стопкадър, bTV
Категорично твърдението, че депутатите ще взимат по 10 000 лв. заплата, не е истина. Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV народният представител от „Демократична България“ Антоанета Цонева. Тя го определи като „фейк нюз“.
 

„Онова, което стана вчера при разглеждането на поправки в Правилника за дейността на Народното събрание, беше желанието на част от залата да наложи праг на едни възнаграждения, които се дават в изключителни случаи, когато даден депутат бъде натоварен с някаква извънредна задача от самото НС при извънредни обстоятелства. В правилника няма праг. Това, което залата направи е точно да сложи праг, че за такъв тип награди не може да се дава възнаграждение по-високо от 25%. Става въпрос за дейности, които не са рутинни“, обясни народният представител.

 

По думите й никой от „Демократична България“ не се вълнува от размера на възнагражденията.

 

Що се отнася до възмущението на Борисов да се викат съдии в НС, Цонева заяви, че премиерът в оставка отново възпроизвежда фалшиви новини.

 

„Нищо подобно! Това, което „Демократична България“ направи като предложение беше много точно да се дефинира в какво време и по какъв начин ще бъде изслушван главният прокурор. ДПС веднага скочиха като ударени с ток и поискаха да бъдат изслушване и председателят на ВАС, и председателят на ВКС. И депутатите на ГЕРБ подкрепиха това предложение. Ние гласувахме „Против“. Не сме викали съдии, както обяснява Борисов, камо ли да си позволява да определя хора от нашата група като „адвокати на мутрите“, отбеляза депутатът.

 

Според нея в парламента има много допирни точки относно изборния процес. Тя обаче не очаква да бъде въведено пощенско гласуване при бързи предсрочни избори.

 

А дали ще има предсрочен вот, щяло да стане съвършено ясно в момента, в който „Има такъв народ“ получат втория мандат. „Ако те не реализират правителство, във всички случаи се отива на избори“, категорична е Цонева. Тя повтори, че от „Демократична България“ биха участвали в консултации с партията на Слави Трифонов.

 

„В този парламент има доста пряк сблъсък – на политически идеи и личностни скандали“, завърши тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 3543 |05.01.2021 Христо Казанджиев: Постигането на диверсификация у нас е фейк новина, изказана директно от премиера на България . 26| 10513 |31.12.2020 Христо Казанджиев: Няма диверсификация на газа у нас. На българите се внушава фейк новина . 37| 8241 |16.10.2020 Антоанета Христова: „Великите народни въстания“ не стават събития, хората са объркани . 6| 7640 |02.10.2020 Мартин Димитров за Сачева: Да представяш бюджетната рамка като “инвестиция в образование” е абсолютен фейк

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads