Реклама / Ads
2| 4099 |08.12.2023 НОВИНИ

Нинова: Фалшив дебат за фейк Конституция, обсъждаме мъртви текстове, които няма да видят бял свят

.
С цитат от студентския химн от трибуната на Народното събрание лидерката на левицата Корнелия Нинова попари ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС за предложените от тях промени в конституцията. Според нея днешните дебати са "антиурок" за курса по конституционно право, обсъждат се "мъртви текстове, които няма да видят бял свят". 
 

"Фалшив дебат за фейк Конституция, обсъждаме мъртви текстове, които няма да видят бял свят", заяви Нинова. 


"Коментираме текстове, които са мъртвородени и на първо и второ четене изобщо няма да бъдат гласувани. Разбирате ли безсмисления труд, който кипи днес?", попита още лидерката на левицата. 


"Отказват се вносителите от двойното гражданство, смяната на националния празник, съдебната реформа. Признават, че "козметичните промени" по отношение на служебния кабинет не работят. Какво стана с тези текстове, които днес дебатираме? Нищо. Какъв щеше да е смисълът от днешния дебат, ако поне един от вносителите бе станал и казал честно, че това, което колегите четат в момента, няма да е онова, което ще се гласува? Да бяха казали да се натисне копчето, за да тръгне процедурата. Щеше да е смислен разговор, ако бе казано какво ще се предложи другата седмица", обясни още Нинова. 


Тя поздрави Бойко Рашков, който по-рано днес заяви, че се прави опит за политическо овладяване на прокуратурата и заяви, че няма да подкрепи конституционната реформа в този й вид. 


"Работила съм с него, бил ми е преподавател и се чудих кога този човек ще изригне, кога ще надделее професионализмът над политкоректността. Браво! Това изисква дебатът - професионализъм, вместо политкоректност и натискане на копчета", отсече лидерката на БСП.


Нинова отправи и покана към президента Румен Радев между първо и второ четене да представи своя проект за промени в основния закон, а също и покани депутатите в 11 ч. идния вторник на среща с авторите на настоящата конституция.


"Може нищо да не ви влезе в главите от това, което ще чуете, но елате, слушайте, изразете уважение", посочи още Нинова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5048 |08.12.2023 Радослав Рибарски: Износът на нефтопродукти ще спре от 1 януари, но има специфики . 17| 4537 |08.12.2023 Бойко Рашков даде назад. Обяви се против конституционната реформа . 0| 4448 |08.12.2023 Спомени от един пандемичен 8-ми декември: Кога има имен ден Нептун? . 0| 17887 |08.12.2023 "Това се нарича характер". Кои са момчетата от Cool Den?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads