Реклама / Ads
0| 3212 |15.05.2022 НОВИНИ

Цонева, ДБ: ГЕРБ задоволи интереса на Путин с една тръба за 2 млрд. Нямаме никаква полза от нея

.
Антоанета Цонева Източник: стопкадър, БНТ
ГЕРБ построи една тръба за 2 млрд., която по никакъв начин не е свързана с диверсификация, нямаме никаква полза от нея, просто се задоволи интереса на Путин да осъществи този проект. Интерконекторът с Гърция се бави 11 години. Ако ние имахме тази връзка сега, можехме да си взимаме всички количества азерски газ.
 

Така народният представител от „Демократична България“ Антоанета Цонева коментира в ефира на Българската национална телевизия проблемите в енергийния сектор.

 

Тя допълни, че това, което правителството ще предложи по отношение на намаляване на акциза на биодобавките в цената на горивата, ще даде резултати.

 

„Има напрежение, има несигурност и по тази причина правителството трябва бързо да предложи мерки през актуализацията на бюджета, за да могат хората да бъдат малко по-спокойни в ситуация като тази“, отбеляза депутатът.

 

„Демократична България“ ще настоява мерките и инициативите от управленската програма бъдат отразени в актуализацията на бюджета и в законодателната програма на парламента“, каза още Антоанета Цонева, уточнявайки, че това не е ултиматум, а план за действие.

 

Тя поясни, че „Демократична България“ първо ще говори с "Продължаваме промяната", за да изложи своите предложения.

 

„Този пакет мерки е насочен към укрепване на управлението. Какви са предложенията - укрепване на службите, които са свързани със защита на националната сигурност, ефективно действие на Съвета по сигурност към МС, също така оценка за лоялност на служителите на службите и по-висока ефективност на контраразузнавателни служби. Това което предлагаме, БСП спрямо него – не виждам как би могла да реагира по негативен начин“, обясни народният представител.

 

Тя препотвърди позицията на „Демократична България“ за изпращане на оръжия в Украйна: „ДБ е „за“ изпращане на оръжия сме и срещу тезата, с която се облъчва българското общество, затова че ако ние изпратим оръжие на Украйна, ще бъдем въвлечени във война. Това е най-токсичната теза, с която българското общество се облъчва“. Цонева отбеляза, че българската армия трябва да бъде модернизирана и да се направят инвестиции в човешки капитал.

 

„Ние от избори не се страхуваме. В момента на България предсрочни избори не са й нужни. Нужни са оздравяване на институциите, за да може да бъде предложен кризисен и антиифлационен план и мерки, които българските граждани очакват. Всичко това няма как да се случи, ако сега отидем на избори. Трябват действия“, категорична бе Антоанета Цонева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3521 |15.05.2022 Неделно плюене по правителството от „остриета на ГЕРБ“ . 0| 3808 |12.05.2022 Ново изследване: ГЕРБ са първи, следват ги ПП и БСП. ”Български възход” влиза в НС със 7% . 0| 3303 |10.05.2022 Депутатът Венко Сабрутев: Транспортният бранш е галеник на ГЕРБ . 0| 3422 |10.05.2022 Версия: Зад ареста на задържания герберски лидер стоят любов, скъп подарък, изневяра, отмъщение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads