Реклама / Ads
6| 3341 |11.09.2021 НОВИНИ

Антоанета Цонева: Изборите “2 в 1” са добро решение, пестим

.
Антоанета Цонева
Депутатът от “Демократична България” Антоанета Цонева определи като добро решението парламентарните избори да се проведат на 14 ноември, когато е и първият тур на президентските избори.
 

“Това, че изборите ще са “2 в 1” е добро решение. Така ще се спести и времето, и усилията на избирателите. Надявам се това да намали тяхното недоволство, че за 8 месеца правим три пъти парламентарни избори. Искам да си пожелаем една смислена кампания, която да говори с хората за тяхното добро бъдеще”, заяви тя пред “Дарик”.


Антоанета Цонева прогнозира, че следващото Народно събрание няма да е със същия формат и състав като настоящото. Затова смята, че ще необходимо с още по-голяма сила да се води диалог за сформиране на коалиционно управление.


“Диалогът не може да бъде извиване на ръце. Диктатът е извиване на ръце. Ще трябва да си говорим и да сключваме коалиции по най-старомодния начин в политиката. Ако трябва - бавно. Ако трябва - с такива дебели договори”, каза тя.


“В следващите години България ще бъде управлявана от коалиции. Не говоря за отвратителните коалиции от миналото, които им създадоха лошо име. Те не бяха публично договорени, имаха много дъна, които ги взривиха. Говорим за примерите от Германия и Западна Европа”, добави Цонева.
Антоанета Цонева смята, че протестите са свършили своята задача и вече е настъпил периодът на съграждане, което ще изисква ясна програма и споразумения между участниците в управлението.


“Дошло е време да градим и да модернизираме страната, но политиката не е игра. Геймизацията, котките в чували, идеята, че от там ще излезе нещо, но може и да не излезе нищо... Разбирането като игра с кратко описание и много вълнуващи моменти - това не е политика”, добави тя.
“Надявам се, че “Демократична България” е репрезентативна в своето поведение, политика и присъствие спрямо избирателите, които са ни подкрепили. Ние не сме влизали в тези маймунджилъци, както веднъж ги нарече Христо Иванов”, добави тя.


Антоанета Цонева заяви, че се надява в понеделник да има заседание на Народното събрание, за да може поне законопроектът за преместване на Бюрото за защита на свидетели в Министерството на правосъдието да бъде гласуван на второ четене.

“За нас голямата тема е съдебна реформа не може да пред скоби или встрани и това е причината въобще да ходим на избори, истинският ключ към модернизацията на страната. Дано да приемем поне този закон като един ясен анонс, че няма да се откажем и че нашата основна тема ще бъде продължена по абсолютно решителен начин и в следващия парламент”, заяви тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 4360 |11.09.2021 Президентът Румен Радев: Изборите ще са 2 в 1 на 14 ноември . 25| 68890 |10.09.2021 Николай Василев: До два дни преди изборите Слави обезателно искаше да фиксираме Петков, Василев и Денков в проектокабинета . 1| 2980 |08.09.2021 ЦИК: Ако изборите не са 2 в 1, между отделните дати трябва да има поне две седмици . 10| 32423 |08.09.2021 Социолози: Кирил Петков и Асен Василев яхнаха вълната и може да ”взривят” изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads