Реклама / Ads
13| 3619 |14.09.2021 НОВИНИ

Антон Кутев: Обществото няма нужда от нови политически проекти

.
Антон Кутев
” Обществото няма нужда от нови политически проекти”. Това заяви говорителят на служебния кабинет Антон Кутев. „Дали те ще правят нов проект, не знам, това е техен избор. Но няма как да отида в нов проекти. От 20 години съм член на БСП, член съм на Националния съвет, на Изпълнителното бюро, моята партия си е БСП, при мен е наследствено”, каза още той пред Нова нюз.
 

Кутев каза още, че няма информация някой да се опитва да отцепи структури от БСП.


„Според мен проблемът е не, че някакви хора уговарят структурите, а че някои структури са доста готови да подкрепят друг проект. Нинова пак се опитва да прехвърли вина върху някакви хора, които са й виновни”, заяви Кутев.


Според него големият проблем на БСП е до каква степен партията е готова да мотивира хората за подкрепа.


„Ако се окаже, че част от хората не са готови да подкрепят БСП, а са тръгнали на другаде, това не е проблем на хората, а на ръководството на БСП. Аз на мястото на ръководството на партията бих се съсредоточил върху това какво правя, а не върху това да обвинявам други хора за собствените си провали. Надявам се, че на тези избори БСП най-накрая ще спре спада надолу”, заяви Кутев.


„Има шанс в момента. Само преди година и половина изкарвахме реални 1 милион гласа, сега – 360 000. Дали гласовете ще тръгнат нагоре или надолу, това е въпрос на добро управление. 360 000 гласа - това е под минимума. Ядрото не е гласувало за БСП. Възможността да сме минали през дъното и да тръгнем нагоре е реална”, каза Кутев.


„Преди това обаче е следващото служебно правителство. Какъв ще е съставът му трябва да определи президентът, припомни Кутев. Дали самият той ще бъде говорител отново, зависи от следващия премиер“, каза Кутев и определи работата на настоящето служебна правителство като много силна.


Няма да има проблеми с организацията и провеждането на изборите. „От разговорите с ЦИК разбрахме, че могат да бъдат доставени още 1000-2000 машини, които да дублират гласуването в най-големите секции”, каза Кутев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3987 |08.09.2021 Галин Стоев: Надявам се обществото да настоява за отговори за снимки, кюлчета и безстопанственото управление на държавата . 2| 3146 |08.09.2021 Антон Кутев: На нас ни трябва смислено управление, което да се бори с корупцията. С наддаване няма да стане . 6| 3321 |03.09.2021 Тодор Байчев, БСП: Партиите показаха, че не желаят съставяне на правителство и решаване на част от проблемите на обществото . 4| 4021 |28.08.2021 Явор Божанков: Скритите от обществото разговори са причината за неуспеха на предните мандати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads