Реклама / Ads
10| 7627 |18.07.2021 НОВИНИ

Антон Кутев: Понякога трябва да се влезе с бутонките, правосъдната система - ключова задача за новия парламент

.
Антон Кутев
"Виждаме, че има проблем в правораздавателната система. Очевидно има проблем в прокуратурата, трябва да се направят промени. Но това не може да бъде направено от служебното правителство... Имаме парламент, той има ключова задача - какво се прави в правосъдната система, там ли е мястото на прокуратура. Ако в системата на правораздаване няма доверие, тя не работи. Замитането под килима няма да продължава да се случва".
 

Това каза пред БНР Антон Кутев, говорител на служебното правителство. Според него, ако парламентът не е способен да направи това, "много бързо ще си замине".

 

Кутев е категоричен, че "с поезия не става, трябва да се влезе с бутонките". Мнението му е по повод действията на министъра на вътрешните работи в борбата с купуването на гласове и коментарите, че е бил прекалено активен.

 

"Бойко Рашков е хиперактивен, това е ясно. Но когато си хиперактивен и силов министър, това плаши хората".


Кутев посочи, че Румен Радев отива със силна позиция на президентските избори. "В момента той се разчита от обществото като единствения стълб на доверие".


"Министър Кацаров влезе прекалено навътре в детайлите по случая. Българското здравеопазване има сериозни проблеми. Там няма една вярна епикриза. На майка ми, почина преди няколко месеца, 2/3 от епикризите ѝ не са верни, защото, за да могат да я лекуват, като не отговарят пътеките на това, което им е необходимо, пишат друга пътека, защото искат да я излекуват, правят го с добро намерение. Всеки, опирал до системата, знае това... Но в "Пирогов" се оказва, че има несъществуващи болни, на които са изписани пари. Как да дисциплинираш тази система, ако не влезеш грубо в нея?".


Антон Кутев подчерта, че служебното правителство трябва да спре с кадровите промени.

 

"Това, което трябва, е да направим необратими процесите, които започнахме... Винаги в едно правителство проблеми имат хора, които не са били досега политици. Виждах при колегите министри проблем с това как да овладеят лостовете в министерствата. Но хората не искат политици, а експерти", смята той.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3420 |17.07.2021 Антон Станков: Искането срещу Гешев няма да се увенчае с успех заради стабилните мнозинства във ВВС . 3| 5344 |12.07.2021 Кутев: Никой не е искал да изчегъртва ГЕРБ. Защо Борисов се кара, а не обясни какво става с милиардите в „Автомагистрали“? . 5| 4275 |12.07.2021 Проф. Антоний Тодоров: Поредица от избори може да вкара в парламента чудовище . 2| 3876 |05.07.2021 Антон Зингаревич купи ”Ботев” (Пд), руски медии вещаят проблеми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads