Реклама / Ads
6| 5276 |28.05.2013 НОВИНИ

Антон Кутев: Всяка партия е ревнива, включително и БСП

.
Антон Кутев
Оттеглянето на кандидатурата на Калин Тихолов не е грешка, тъй като г-н Тихолов не е бил министър, той само беше предложен. Факт е, че той няма да е част от правителството.
 

Късно снощи се е провела среща между Пламен Орешарски и номинирания от него за министър на инвестиционното планиране. Това потвърди и Антон Кутев, депутат от „Коалиция за България”, пред бТВ.

Националният съвет на БСП е поставил въпроса за Тихолов пред Орешарски, но той е уверил, че самият номиниран нямал притеснения за участия в съмнителни проекти.

Според Кутев този ход няма да се отрази кой знае колко за съставянето на новото правителство, тъй като сме били свикнали на всякакви „маймунджилъци” при управлението на ГЕРБ. Антон Кутев обаче каза, че от БСП това не могат да си го позволят. В момента, в който някой от кабинета започне да се отклонява, веднага ще бъде санкциониран от партията.

Така нареченото програмно правителство има ясна програма, която съвпада на 90% с програмата на БСП, каза още Кутев.

Хората не са готови повече да правят компромиси, защото осъзнават състоянието на държавата. И аз съм един от хората, които не познава половината от предложените министри. Според Кутев имената на министрите да се крият от публичното пространство до последно е правилно поведение, за да се избегне обстрелване на кадрите.

Всяка партия е ревнива, включително и БСП. Нормално е тази ревнивост да се прояви, когато се предлагат министри извън БСП, коментира още Кутев относно предложените министри в правителството „Орешарски” и от ДПС.

Ако за вътрешен министър избереш някого от системата, винаги има опасност да бъде усъмнен за връзки, ако избереш някого извън системата, тя е достатъчно подмолна, че да го изхвърли. Така че Антон Кутев подкрепя решението на Пламен Орешарски да предложи за поста именно Цветлин Йовчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 4851 |04.05.2013 Сергей Станишев: Във всяка област трябва има предприятие, което да създава по- масова и квалифицирана заетост . 66| 9988 |21.04.2013 Медийно затъмнение срещу Антон Тодоров след книгата му за Кунева . 27| 4888 |18.04.2013 ГЕРБ няма да управлява на всяка цена . 111| 6523 |13.04.2013 Б. Борисов: Станишев следи всяка моя дума, но и с това се справя много зле

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads