Реклама / Ads
12| 2751 |20.07.2023 НОВИНИ

Антон Златанов не бил отговорен за побоя зад колоните на МС

.
Антон Златанов не бил на работа, когато се е случил скандалният побой над протестиращи зад колоните на Министерския съвет, заяви той в интервю пред Нова телевизия. По думите му случилото се е станало не на 2 септември, а в началото на демонстрациите - на 10 юли.
 

За всеки ден от протестите се прави различен план и се назначава отделен отговорник. Протестите продължиха доста дни. В първия ден на демонстрациите нищо не е предвещавало, че ще се случи подобно нещо. Съвсем други служители, на по-ниски нива, ръководят протеста. След разпространението на тези клипове в социалните медии, че под колоните се случва нещо нередно – бях извикан от ръководството и ми беше поставена задача да ръководя в следващите дни до края на юли лично на терен”, посочи той. 

 

Златановв подчерта, че в конкретния ден на боя той не е бил на терен и е поел задачата от следващия, за да се успокои напрежението.

 

Припомняме, че боят над протестиращи предизвика широка обществена реакция. Прокуратурата също се зае със случая и след проверка повдигна обвинения на четирима полицаи, охранявали антиправителствените протести.

 

През март тази година стана ясно, че МВР е осъдено да плати обезщетение на една от участничките в антиправителствените протести заради боя и унижението в злощастната вечер.

 

В момента Антон Златанов е директор на “Гранична полиция”. По думите му тапите на границата са очаквани за това време на годината заради пътникопотока към Гърция на български и румънски граждани. 

 

“Към момент, в последните 20 дни, на всички ГКПП към Гърция се преминават за не повече от 25-30 минути. Оптимизирахме до максимум нашата дейност”, заяви Златанов.

Той подчерта, че на ГКПП “Калотина” тече основен ремонт, който ще приключи до няколко месеца.

 

“От организационна гледна точка се работи на максимален режим – колкото гишета и коридора има – всички работят. Затруднението идва от това, че заради ремонта капацитетът на пункта е намален наполовина”, обясни той затрудненията на този ГКПП.

 

Главен комисар Антон Златанов подчерта, че състоянието на оградата по границата е добро. 

 

“Във вътрешността на страната се задържат групи с нелегални мигранти. Но това, което остава скрито е фактът, че всъщност много по-голям брой не допускаме да влязат в страната. Мигрантският натиск се увеличава постоянно. Очакваме лятото и есента да има пикове. В момента тече подобен пик и всеки ден е особено тежък”, допълни Златанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2687 |05.07.2023 Рокади в БАБХ: Освободиха зам.-директора Антонио Радоев и назначиха Валентин Атанасов . 2| 2754 |05.07.2023 Въпреки недоволството във Фейсбук, “Гранична полиция” ще се оглави от Антон Златанов . 8| 3193 |01.07.2023 Британското военно разузнаване: Украйна удържа плацдарм край Антоновския мост . 5| 3068 |01.07.2023 Антон Кутев: Правителството започва да влиза в час и, ако продължи тази тенденция, има шанс

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads