Реклама / Ads
0| 4782 |20.12.2019 НОВИНИ

Апелативният специализиран съд върна в ареста кмета на Несебър

.
Николай Димитров Източник: БГНЕС
Апелативният специализиран наказателен съд отмени определението на първата инстанция и върна в ареста кмета на Несебър Николай Димитров и общинския съветник Петър Тодоров, обвинени за престъпление срещу изборните права на гражданите.
 

Миналата седмица специализираният съд реши да ги освободи срещу парична гаранция - 40 000 лв. за кмета Димитров и 20 000 лв. за общинския съветник Тодоров.


Днес апелативните съдии мотивираха определението си с това, че към момента все още има опасност обвинените да извършат ново престъпление.


По делото са събрани доказателства за организирана престъпна група. Освен това според съда има достатъчно доказателства, че двамата обвинени са извършили престъпленията, за които се разследват.


Решението на Апелативния специализиран наказателен съд е окончателно и не подлежи на обжалване. Според адвокат Ина Лулчева, която защитава Николай Димитров, след новогодишните празници отново ще бъде поискано изменение на мярката.


"Това решение показва нееднакво приложение на закона. Показва, че съдът е готов да пренебрегва факти и доказателства, показа, че няма никакво значение какво казва правото и какво казват фактите", коментира адвокат Лулчева, цитирана от Би Ти Ви.


Кметът на Несебър Николай Димитров и общински съветници бяха задържани два дни преди изборите за местна власт на 27 октомври т.г. Кметът бе обвинен, че е лидер на организирана престъпна група за купуване на гласове.


Въпреки това той спечели изборите и положи клетва на 12 ноември за четвърти пореден път. За клетвата Димитров беше доведен в сградата на Общинския съвет в Несебър под конвой и с белезници след решение на наблюдаващия прокурор, а след това върнат обратно в ареста.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5986 |16.12.2019 Обвинена за подкуп шефка на ТЕЛК се върна на работа, лекари хвърлиха оставки . 30| 6315 |04.12.2019 Борисов отвърна на Путин: Не е приятно на Русия, че сме лоялен член на ЕС и НАТО, не сме Сърбия и Турция . 5| 18949 |26.11.2019 Две снимки от срещата Борисов-Тръмп се превърнаха в хит в социалните мрежи . 3| 4150 |20.11.2019 Директорите на Специализираната болница по детски болести, на ”Пирогов” и ”Лозенец” временно са отстранени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads