Реклама / Ads
0| 2763 |21.08.2022 НОВИНИ

АПИ подписва договор за ремонта на основния път до ТЕЦ “Марица Изток - 3”

.
Предстои подписването на договорите с избраните изпълнители в обществените поръчки за проектиране и строителство и за надзор при основния ремонт на 15,7 км от третокласния път III-5504 Мъдрец - Искрица - Медникарово - Обручище, съобщиха от Агенция “Пътна инфраструктура”.
 

Процедурата за избор на изпълнител на проектирането и строително-монтажните работи на обекта беше обжалвана пред Комисията за защита на конкуренцията, което възпрепятстваше подписването на договора. Комисията отказа да образува производства по постъпилите  жалби и това позволява на АПИ да пристъпи към сключвате на  договора с избрания изпълнител - Обединение “Раднево Ленд” ДЗЗД, в което участват “БГ Ленд Ко” АД, “Виа Про Инженеринг” ЕООД и “Ий Кей Джей България Кънсълтинг Енджиниърс” ЕООД.

 

Предложената обща цена за изпълнение на поръчката за проектиране и строителство е 19 776 000 лв. с ДДС. Средствата са предвидени в бюджета на АПИ.

 

Строителният надзор ще бъде възложен на ОБЕДИНЕНИЕ “Инфраконтрол 2022”, с участници: “Пътконсулт 2000“ ЕООД и „Ен Ар Консулт“ ЕООД - 497 520 лв. с ДДС.

 

Обществената поръчка за проектиране и строителство е проведена по ускорена процедура заради спешната нужда от ремонт на трасето и аварийното състояние на жп надлеза в с. Обручище, обясняват още от АПИ. 

 

Трасето е основна пътна артерия за община Гълъбово и осигурява връзка с минно-енергийния комплекс ТЕЦ “Марица изток 3“, рудник “Трояново-3“, завода за гипсокартон и на населените места Обручище, Медникарово, Искрица и Мъдрец с общинския център Гълъбово.

 

Началото на участъка, който основно ще се  ремонтира, започва от кръстовището с път II-55 Велико Търново - Нова Загора - ТЕЦ-2 - Свиленград, в района на с. Мъдрец. Завършва при пресичането с път III-554 Нoва Загора - Раднево - Харманли, в района на с. Обручище.

 

Срокът за изпълнение на проектантските работи е 60 календарни дни, разделен на три междинни етапа. Предвиденият срок за строително-монтажните работи е 540 календарни дни /18 месеца/.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2947 |21.08.2022 “Газпром” не са доставчик на който разчитаме, смята Константинова, но остави вратата за нов договор . 0| 2880 |20.08.2022 Путин и Макрон се договориха: Експерти на МААЕ влизат в АЕЦ Запорожие . 0| 3327 |19.08.2022 Развръзка! Договорен е един танкер с газ от САЩ през октомври, идва през Турция . 0| 16689 |17.08.2022 Илиян Василев: Да търсиш нови договори с „Газпром“ е признак за устойчиво ментално разстройство. Радев да се готви за протести

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads