Реклама / Ads
6| 10961 |27.02.2010 НОВИНИ

В ареста остава само Стоян Дългия от „Факирите“

.
Факирът Стоян Дългия остава в съда, другите трима са пуснати под гаранция
Съдът остави в ареста само Стоян Дългия, заловен по операцията „Факирите“, а на другите трима от групата са наложени парични гаранции, заяви директорът на СДВР Валери Йорданов по Дарик радио.
 

Валери Йорданов заяви, операцията по задържането на “Факирите” е стартирала след близо тримесечен труд на разследващите. По думите на Йорданов 10 са бандите, които се занимават с крадене на коли, наркоразпространение и други престъпления на територията на София.

В последните няколко месеца са разбити 4 групи, заедно с “Факирите”, благодарение на усърдната работа на полицията.

"Има и преди Нова година реализирани - Хастара, групата на Владиката, имаше една група под района на Седмо районно управление, там основно вилнееха и това е четвъртата, от организираните групи, които се занимават с кражби на автомобили, изготвяне на фалшиви документи с цел препродажба, а в някои от случаите подозираме, че става въпрос и за застрахователни измами", заяви Валери Йорданов.

Според директора на СДВР София е сравнително спокоен град в сравнение с други европейски столици ще се отнася до уличната търговия на наркотици и престъпността. Тепърва предстоят още операции.

Frognews.bg
припомня, че Софийски градски съд проведе късно снощи заседание по искането на прокуратурата за налагане на мярка за неотклонение на задържаните при полицейската акция "Факирите". Държавното обвинение поиска и на четиримата арест, но в ареста остана само Стоян Дългия. Съдът наложи мярка за неотклонение парична гаранция на Александър Щилянов, Богдан Младежа и Цветомир Василев. Решението не е окончателно, като то може да се обжалва или протестира пред Софийски апелативен съд.

Не са били предоставени всички данни от времето на смъртта на Ахмед Емин, които да подпомогнат разследването коментира Валери Йорданов по повод на новата проверка за смъртта на началника на кабинета на лидера на ДПС Ахмед Доган.

Такива данни не са получени включително от сградата, в която Емин е намерил смъртта си, каза Йорданов. Той посочи, че не му е известно Емин да е работил за службите, каквато версия изтъкнаха тези дни съпартийци на загиналия.

Шефът на СДВР посочи, че аналогичен е случаят и с подновеното разследване на убийството на прокурора Николай Колев през 2002 г. "Същото важи и за това разследване, не сме получили всички данни", каза Йорданов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5639 |26.02.2010 Задържана за данъчни измами се обеси в ареста . 0| 5188 |26.02.2010 Петима в ареста, точили чужди сметки . 0| 5350 |25.02.2010 Шефът на "Миграция" остава зад решетките . 1| 4649 |23.02.2010 Остваиха в ареста убиец на ченге

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads