Реклама / Ads
17| 5447 |18.11.2020 НОВИНИ

Арести и водни струи срещу протестиращи в Берлин

.
От рано тази сутрин демонстранти се събират в Германската столица Бервин, за да протестират срещу планирания Закон за защита от инфекции, който Бундестагът обсъжда днес.
 

Над 5 000 души се събраха на протеста, съобщава RT. Срещу демонстрантите бяха използвани водни струи, немалко от тях са арестувани. Полицията обясни в Twitter, че много хора не спазват правилата и мерките за защита от коронавируса, които са наложени в страната, а събирането на толкова много хора на едно място е заплаха за здравето на хората.

 

 

До използването на водните оръдия се е стигнало, след като протестиращите се възпротивили на призивите на полицията да спазват дистанция един от друг и всички да носят маски. Някои демонстранти в отговор започнаха да хвърлят пиратки по полицията.

 

Законът за защита от инфекции вече няколко пъти е претърпявал промени в хода на пандемията от COVID-19. Идеята на канцлера Ангела Меркел е да предостави на правителството възможност да налага ограничителни мерки срещу разпространението на инфекцията, предават още информационните агенции. Става дума за ограничаване на социалните контакти, правила за носене на предпазни маски, пиене на алкохол на обществени места, спиране на спортни събития и затваряне на търговски обекти.

 

Крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" (AfD) дори го сравнява със Закона за извънредните пълномощия от 1933 г., който проправи пътя на нацистката диктатура на Хитлер. На площада се стекоха и доста крайно десни екстремисти.

 

"За съжаление нашите призиви за носене на маски нямат ефект. Спешните сили вече имат заповед да извършат и арести. Ако това не помогне, остава само разпръсване на събралото се множество", заявиха от полицията.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5041 |17.11.2020 Ден 132! Протестиращи отново зоват за „Оставка“ и „Мутри, вън“. Отиват пред НОИ заради Деница Сачева . 21| 4635 |17.11.2020 Искрен Веселинов: Оправдавам Джамбазки, протестиращите си изкарват злобата . 29| 10016 |17.11.2020 ВИДЕО! Протестиращи настояват да бъде проверен Ангел Джамбазки за хвърляне на бомбички от централата ВМРО . 54| 11181 |16.11.2020 От сградата на ВМРО обстрелваха протестиращи. Викове ”Оставка” и ескалация на напрежението /видео на живо/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads