Реклама / Ads
34| 17046 |10.02.2010 НОВИНИ

Арестуваха Алексей Петров в операция "Октопод"

.
12 души са задържани при спец акция на МВР, ДАНС и прокуратурата. Сред тях е и екс агентът Алексей Петров. Все още се издирват двама от престъпната група, която е действала повече от 10 години. Единият от тях е Антон Петров - Хамстера, арестуван преди време с бандата за отвличания. По-късно той бе пуснат под домашен арест.
 

МВР разпространи снимки от арестите, станали в елитни стриптийз-барове снощи.
Операция "Октопод" продължава, съобщиха от МВР. 12 са задържаните до момента лица в хода на операцията, обяви Калин Георгиев, главен секретар на МВР. Той каза, че имало нови задържани, но сред тях нямало лица с известни прякори. Същевременно обаче БНТ обяви, че едно от задържаните лица при полицейската акция е Алексей Петров, а Трактора бил неговия прякор. Информацията идвала от лица, пожелали да останат анонимни, те обаче уверили, че новината е достоверна.

Полицейска операция из нощните клубове на София прерасна впоследствие в по-мащабна операция под наименованието „Октопод", по думите на вътрешния министър Цветан Цветанов. По БНР той оповести, че операцията е за съпричастност на лица към организирана престъпна група, занимаваща се с рекет, незаконно използване на лица за платени сексуални услуги, разпространение на наркотични вещества, незаконно придобиване на значителни финансови ресурси във връзка с дейността на „Кремиковци" АД, в ущърб на българската икономика, търговия с влияние, пране на пари, укриване на доходи, неплащане на данъци, източване на ДДС от държавния бюджет. Изключително стройна и йерархична структура на организирана престъпна група, действала над десет години на територията на страната. Има задържани лица, като операцията продължавала по думите на Цветанов, вече по БНТ. Сред задържаните лица са братя Дамбовци, Трактора, Марчело, все  хора, осъществявали необходимото влияние, за да може тази група да не бъде обезпокoявана през последните 10 години, каза вътрешният министър. Групата ползвала протекции, като пипалата на октопода били проникнали навсякъде във властта, добави още министърът и призова гражданите, които са претърпяли унижение от взаимотношения и допирни точки с тази група, да съдействат на органите на МВР. Фамилията на т.нар. братя Дамбовци от квартал „Кремиковци” е Стоянови, а фирмата им – Екометал инженеринг се занимава със скрап.

Специализираната полицейска операция е започнала около полунощ с проверки на 18 обекта – стриптийз барове и клубове. В тях са установени общо 130 стриптизьорки и жени, предлагащи сексуални услуги. Заведенията са проверявани за ползването на нелицензирани софтуерни програми, за режима на работа и охрана, за спазване на пожарните разпоредби. В хода на проверката са задържани 5-ма криминално проявени.



Прочетете какво каза Александър Томов по темата в интервю за Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6158 |08.02.2010 Ген. Кр. Петров: Новият Алианс не е опозиция . 31| 8433 |01.02.2010 К. Кеворкян: Алексей Петров спечели презрението на Борисов . 0| 6638 |14.01.2010 Пак арестуваха Сако, помагал на Маргина . 0| 5193 |06.01.2010 Арестуваха Ивайло Дражев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads