Реклама / Ads
22| 3769 |23.01.2021 НОВИНИ

Арестуваха съпругата на Навални на протеста в Москва

.
Арестуваха съпругата на Навални на протест в Москва. Юлия Навални е била задържана на антиправителствената демонстрация, свикана от съпруга ѝ, съобщава БНТ.
 

"Извинения за лошото качество. Много лоша светлина в полицейския микробус", написа тя в Инстаграм с придружаваща снимка, след като хиляди привърженици на Навални се присъединиха към националните демонстрации срещу Кремъл.

 


.

Започна ключовата част от днешните демонстрации в Русия в подкрепа на задържания опозиционер Алексей Навални . Най-масови са в Москва и Санкт Петербург. Властта ограничи достъпа до двата площада, на които се събират недоволните - Пушкинския и Сенатския. Метрото не спира на съответните станции. От мощни високоговорители се чува "Уважаеми граждани, митингът не е разрешен".

 

Протестиращите скандират "Путин е крадец!" , "Свобода", "Мафия", "Няма да забравим, няма да простим!" Според Ройтерс в акцията в Москва са се включили над 40 000 души.

 

Още преди началото в двата най-големи руски града имаше десетки арестувани, а общо в цяла Русия, където първите демонстрации започнаха в Далечния Изток, към 15 часа българско време са арестувани над 1000 души за участие в неразрешен протест.

Около 3 хил. души се събраха във Владивосток, съобщи “МБХ медиа” по данни на местния адвокат Полина Сиделникова.

 

В Хабаровск протестираха около 1000 човека. Първите арестувани демонстранти са именно от този град, съобщава DVhab.ru. Задържан е местният активист Владимир Гретченко, който е закаран в полицията. Арестуван е и координаторът на щаба на Навални Алексей Воронин. Задържани са и журналистите от RusNews Сергей Плотников и Данил Куликов, а също така председателят на местния клон на Либертарианската партия в Хабаровск Артьом Мозгов.

 

Двама сътрудници на щаба на Навални са задържани и в Иркустк. Няколко хиляди души се събраха на централния площад в града.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 49| 3655 |23.01.2021 Демонстрация в подкрепа на Навални и в България . 41| 7572 |23.01.2021 Руски експерт: Навални иска да управлява Русия, трябва да плати цената . 53| 5544 |23.01.2021 Борисов: Внушителна е тишината на Радев за Навални . 28| 3333 |23.01.2021 От Магадан започнаха протестите в подкрепа на Навални

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads