Реклама / Ads
15| 12883 |08.06.2012 НОВИНИ

Арестуват Митко Полицая заради ученички проститутки

.
Бившият дознател Димитър Митров, известен още като Митко Полицая и Митко Каратиста е бил арестуван тази сутрин. Задържането му е част от полицейска операция срещу организирана престъпна група, която се занимавала със склоняване към проституция, трафик на жени, пране на пари, рекет и други престъпления.
 
При акцията, в която участвали служители от ГДБОП, СОБТ, следователи от Националната следствена служба и прокурори от Софийска градска прокуратура, са задържани общо шест души в столицата.


„Става дума за организирана престъпна група за склоняване към проституция за страни от Европейския съюз, трафик на жени, изпиране на пари, данъчни престъпления.
Въпросното лице е сред тях, считан е за шеф на организираната престъпна група”, заяви пред журналисти главен комисар Станимир Флоров, директор на Главна дирекция “Борба с организираната престъпност”

Бившият полицай Митко Митров


По думите му - в хода на разследването, водено от 2010 г. спрямо тези лица, е установено, че четирима от задържаните са контролирали на територията на София 15 клуба за платена любов и три стриптийз барове, в които са проституирали над 50 момичета, включително и ученички. Част от момичетата са били бити, за да проституират, допълни главен комисар Станимир Флоров.

Димитър Митров е бивш служител в Полицията. За него се говори, че още докато бил униформен се включил в незаконния бизнес с женска плът, контролирал верига от публични домове на Златомир Иванов – Баретата. По-късно обаче Баретата го изгонил заради алчността и склонноста към насилие и Митко Полицая преминал в комбина с Антон Петров – Хамстера, дясната ръка на Алексей Петров и сего обвиняем по делото „Октопод”.

Като полицай Димитров предупреждавал собствениците на бардаци за готвени акции срещу тях, за което получавал тлъсти суми, разказват разследващи. Разчиствал и конкуренцията като удрял едни за сметка на други.

В началото на 2010 г. Каратиста е обявен за общонационално издирване. В медиите името му бе замесено с бизнеса със  стриптийз барове и публични домове. 26 от тях бяха ударени при акция “Октопод”. На 26 февруари 2010 г. издирваният във връзка с тежки криминални престъпления Димитър Митров, придружаван от адвокат, се предава на ГДБОП и е задържан. По-късно съдът променя мярката му и той излиза от ареста.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5550 |07.05.2012 Не по двама, а по десет полицая в екип ще ни дебнат по пътя . 62| 6970 |25.03.2012 Митко Стоянов знаел как да разпадне ПГ на Атака . 13| 5121 |24.03.2012 Арестуват още един замесен в гаврата с Белнейски? . 19| 6337 |14.03.2012 Наглост: Внук на цар Киро подкупва с 20 лв. полицай, арестуват го

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads