Реклама / Ads
6| 2464 |11.07.2024 НОВИНИ

Полицаят побойник от "Градина" временно е отстранен от длъжност. Работил е нереглементирано като охранител

.
Калин Стоянов Източник: БГНЕС
Служителят на Четвърто районно управление на МВР в Бургас, който бе задържан за побой на "Кайт бар" до къмпинг "Градина" на 1 юли, малко след 2:40 през нощта, вече е временно отстранен от длъжност. Това каза министърът на вътрешните работи Калин Стоянов в пленарна зала по време на изслушване, инициирано от група народни представители. Министърът изрази увереност, че полицаят ще бъде уволнен.
 

Изпратени са два екипа, които са установили двама пострадали и двама очевидци. Четиримата от София, каза Стоянов, цитиран от БТА.





Задържаният Христо Петров, който е на 21 години, работи в МВР от 25 октомври миналата година и е в изпитателен срок. Той е патрулен полицай, каза вчера главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев. 

 

Първоначално в МВР е била подадена информация, че вероятният извършител на побоя е надзирател от близкото затворническо общежитие в Дебелт. Тази версия не е била потвърдена. След това е проверена информация, че извършителят може да е служител на МВР. Така е станало ясно, че Петров е подал заявление за отпуск от няколко дни. 

 

Преди да започне работа като полицай, той е работил като охранител. Ще се проверява дали в момента на инцидента не е работил все още като такъв. На снимки от нощта на побоя ясно се вижда, че той носи жилетка на "Делта гард".

 

Калин Стоянов каза, че вече е говорил с един от пстрадлите - Валентин Радев и го уверил, че този случай ще остане под негов контрол, и че не толерира подобно поведение. 





Преди всеки сезон се прави анализ за това какви сили ще трябват за охрана от страна на МВР. Стоянов каза, че по цялото Черноморие тази година са командировани над 400 души от страната, а освен това у нас има полицаи от други страни.

 

"Предстои да се изясни каква е била дейността му на събитието. Констатирано е обаче, че полицаят е работил нерегламентирано като охрана на такъв тип мероприятия. МВР следи за такива случаи, но не може да носи отговорност", изтъкна Стоянов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 19859 |11.07.2024 Украйна с морска блокада на Крим в Черно море: Руският флот е обезсилен . 7| 5454 |11.07.2024 Сагата "Величие" продължава: Бивши съпартийци на Ивелин искат да го разследват в парламента . 9| 2488 |11.07.2024 С 18 народни представители по-малко. Още един депутат напусна групата на ДПС . 4| 3583 |11.07.2024 Дейвид Бекъм шокиращо: Проверете кръщелното на Ламин Ямал

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads