Реклама / Ads
4| 3186 |10.07.2024 НОВИНИ

Мъжът от "Делта гард", нанесъл побоя над 19-годишен на морето, се оказа полицай

.
Полицай от Четвърто районно управление в Бургас е счупил челюстта на младеж край плажа на „Градина“. Това съобщи главният секретар на МВР Димитър Калганджиев. Причината - едно парче пица. Случаят е предаден на районната прокуратура в Бургас.
 

„Установени са две бити лица. Те са откарани в Спешния медицински център в Бургас, а други две лица – свидетели на случващото се, са откарани в районното в Созопол“, обясни на брифинг главният секретар на МВР, предаде bTV.





19-годишен студент от София е със счупена на три места челюст, след като е ударен с бокс. Мъж е счупил челюстта на 19-годишен младеж Джулай морнинг в Кайт бар в Созопол стана ясно преди дни. Побоят се случил на Джулай морнинг в Кайт бар, Созопол, където Владимир Радев се забавлявал с приятели. Причина за това, по думите му, станало парче пица, което без да искат бутнали на земята, разказа момчето.

 

Дошъл мъж с жилетка на охранителната фирма "Делта гард" и му се скарал. Момчето предложило да му даде пари за нова пица, но последвал "отвратително силен шамар". Приятелят му Владимир се притекъл на помощ и попитал защо охранителят удря Валентин. Последвал удар в лицето и на Владимир с "проблясващ метален предмет". Според потърпевшия това най-вероятно е било бокс.

 

Момчетата са разпитани и са предоставили и снимка на евентуалния извършител на побоя.

 

„Скандалът е възникнал извън заведението, като поводът е, че едно от момчетата, минавайки покрай него, му е бутнал парче пица. Същият е агресирал, зашлевил му е шамар. Момчето със счупената челюст се е опитало да ги разтърве и така е получил удара в лицето“, уточни Димитър Кангалджиев.

 

„В средата на седмицата е получена оперативна информация, че вероятният извършител на побоя е надзирател от затвора в Дебел. В хода на издирвателните мероприятия тази информация не е потвърдена", поясни Кангалджиев.

 

След това е получена информация, че вероятният извършител може да е служител на МВР. Снимковият материал е изпратен в различни формати на групи, които са между служителите на МВР с цел неговото установяване.

 

На 6 юли е установено, че става въпрос за служител на Четвърто районно управление в Бургас, обясни Кангалджиев.





Междувременно е изискана цялата информация за всички служители на съответната фирма, охранявала мероприятието. Нито един от 52-мата охранители не е установено да е извършителят, уточни главният секретар на МВР.

 
„След като установихме служителя, влязохме в контакт с наблюдаващия прокурор от Районната прокуратура в Бургас и е създадена организация за провеждането на процесуално-следствени действия. Тъй като те трябва да се извършват в присъствието на потърпевшите, в понеделник и вторник те са били възпрепятствани да присъстват в Бургас. Днес те се явиха, извършени са разпознавания, като по категоричен начин въпросният служител е разпознат“, обясни Димитър Кангалджиев.

 

Служителят е в системата на МВР от 25 октомври 2023 г. Към настоящия момент е в изпитателен срок. Казва се Христо Петров и е на 21 години. Работи в патрулно-постовата дейност към Четвърто районно управление.

 

„При провежданите с него беседи той не отрича, че е бил на мястото, но не е заявявал, че е работил допълнително като охранител", поясни още Кангалджиев.

Няма данни той да е работил към охранителната фирма на мероприятието.

 

Служителят на МВР е задържан за 24 часа. Ще бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение и повдигане на обвинение.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2427 |10.07.2024 Борисов отказа с писмо на ДПС . 0| 2256 |10.07.2024 Въпреки загубата на "петлите": Селекционерът Дидие Дешан остава начело на Франция . 3| 2550 |10.07.2024 Казусът с починалия в ареста мъж: Няколко пъти е влизано при него . 7| 11146 |10.07.2024 Георги Готев за ФрогНюз: Макрон постъпи като агент на Путин - отслаби най-важната страна на Европейския съюз

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads