Реклама / Ads
3| 2550 |10.07.2024 НОВИНИ

Казусът с починалия в ареста мъж: Няколко пъти е влизано при него

.
На няколко пъти е влизано при мъжа, който по-късно е починал в ареста в Ямбол, тъй като е опитвал да се самонарани и е буйствал, съобщи министър Калин Стоянов.
 

Доколко разбрах и ми е докладвано, на няколко пъти е влизано при  мъжа, който по-късно е починал в самия арест, тъй като е опитвал да се самонарани и е буйствал. Всичко това ще излезе наяве с аутопсията, съобщи служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов днес пред журналисти в отговор на въпрос дали вече е ясно какво точно се е случило в деня на инцидента.





Вчера започна дисциплинарно производство срещу полицейски служител след смъртта на 32-годишен мъж в ареста на полицията в Ямбол. То е разпоредено със заповед на директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Иван Русев.

 

Калин Стоянов каза, че става въпрос за изключително трагичен инцидент. Той изказа съболезнования към близките на починалия и съобщи, че е образувано следствено дело по случая, отделно от което има и дисциплинарно производство по отношение на един от служителите, както и дисциплинарна проверка по отношение на целия случай. Реагирали сме във връзка с публикациите в медиите и към момента се извършват процесуално- следствени действия, съобщи Стоянов. Той подчерта, че най-важното, което се чака, е аутопсията на загиналия човек, която ще бъде направена в Ямбол и ще бъде готова в рамките на деня или утре.

 

Попитан дали има доказателства, че става дума за самоубийство, Калин Стоянов каза, че за момента се твърди, че става въпрос за това, защото човекът се е обесил. Министърът каза, че от момента на влизането му в районното управление до смъртта, през цялото време има камери, така че лесно може да се установи какво точно се е случило. Стоянов подчерта, че най-важното е оценката и експертизата от аутопсията.

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2331 |10.07.2024 Варненската окръжна прокуратура повдигна обвинение на арестувания кмет на Старо Оряхово . 5| 2310 |10.07.2024 Индийският министър-председател обсъди войната в Украйна с австрийския канцлер . 4| 2270 |10.07.2024 Италианският премиер: Ще предоставим на Киев допълнителен зенитен комплекс САМП/Т . 7| 2269 |10.07.2024 Пеевски: Ние сме против опитите на проруските партии да се заиграват с темата “референдум за еврото”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads