Реклама / Ads
6| 2500 |28.07.2024 НОВИНИ

Ужасът край Елин Пелин: Открита е трета жертва в близост до входа на склада

.
Служебният силов министър Калин Стоянов Източник: Стопкадър: БНТ
Служебният силов министър Калин Стоянов даде тази сутрин актуална информация за ситуацията след взрива в Елин Пелин. Стана ясно, че е открита трета жертва в близост до входа на склада.
 

"Трето денонощие сме свидетели на гърмежите. Най-хубавото е, че се влезе в склада и действително има доста стока вътре. Колегите от отряда успяха да обезопасят самия склад. Реално стените му са изключително здрави", посочи Калин Стоянов.

 

"За съжаление в близост до входа на склада се вижда труп, който днес ще направим всичко възможно да бъде фиксиран, съобразно правилата по наказателния процес и да бъде изнесен този труп. Оттам нататък предстои да се вземе решението дали ще се започнат действия от страна на пожарната", отбеляза още той.

 




Стоянов отказа да коментира самоличността на жертвата, имайки предвид "състоянието на тялото след взрива".

 

"Тепърва се изясняват всички факти и обстоятелства по случая. Според мен предстои едно дълго и тежко разследване от страна на прокуратурата и следствието. В момента се работи чисто документално. Следва да се назначат множество експертизи", допълни вътрешният министър.

 

Според него няма как при такъв взрив "някой някъде да се е скрил". Поясни, че на видеокамерите няма как нещо да се види, защото са били в самия склад. Определи ситуацията като сложна и изрази надежда, че днес ще започнат процесуално-следствените действия, "които ще дадат повече яснота".

 




"Това, което ние знаем, стеснихме кръга на броя на хората, които са били там, не можем да кажем, че е хубаво, защото има жертви, но има двама свидетели, очевидци. Това е човекът, който е охрана, който първоначално е съдействал за извеждането на доц. Шишков, както и неговата дъщеря".

 

В днешния ден се очакват да пристигнат следователи и прокурор.

 

По думите му складовата база е на една от най-сериозните фирми в бранша за пиротехнически изделия.

 

„Работи със стоки от Китай, Индия и Италия. Фирмата се занимава с износ. Има много магазини в страната, които са сериозно заредени. Ще се установи какво е имало по документи и каква е реалността“, коментира Стоянов.

 




Припомняме, че вчера служебният военен министър Атанас Запрянов увери, че спрат ли гърмежите, ще започне извозването на невзривените пиротехнически изделия на безопасно място.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 3020 |28.07.2024 Камала Харис: Предстои ни битка. И ние сме догонващите в това състезание . 1| 2217 |28.07.2024 Нетаняху се закани, че армията няма да остави без отговор удара по село в Голанските възвишения . 13| 2546 |28.07.2024 ISW: Киев удари няколко военни летища на Русия . 0| 2251 |28.07.2024 Слънчева неделя, температури до 36 градуса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads