Реклама / Ads
1| 2840 |09.07.2024 НОВИНИ

Все още издирват мъж с жилетка на "Делта гард", който счупи с бокс челюстта на 19-годишен младеж

.
19-годишен студент от София е със счупена на три места челюст, след като е ударен с бокс. Мъжът, счупил челюстта на 19-годишен младеж Джулай морнинг в Кайт бар в Созопол, се издирва, съобщиха от Районната прокуратура в Бургас.
 

Побоят се случил на Джулай морнинг в Кайт бар, Созопол, където Владимир Радев се забавлявал с приятели. Причина за това, по думите му, станало парче пица, което без да искат бутнали на земята.





"През следващите 20 дни ще се храня само със сламка, спя основно по гръб и ми е ужасно некомфортно, дори когато излизам от вкъщи", разказва младежът в ефира на NOVA, който и в момента е със специална шина и трудно говори.


Приятелят му Валентин Захов разказа какво се е случило на Джулай морнинг. Казва, че и двамата с Владимир Радев са отговорни и не са конфликти. Около 2.00 ч. Валентин се изморил. Видял зад себе си ремарке, което помислил, че е част то декора на заведението, и седнал. Ремаркето се обърнало, а пицата, която била сложена върху него, паднала.

 
Дошъл мъж с жилетка на охранителната фирма "Делта гард" и му се скарал. Момчето предложило да му даде пари за нова пица, но последвал "отвратително силен шамар". Приятелят му Владимир се притекъл на помощ и попитал защо охранителят удря Валентин. Последвал удар в лицето и на Владимир с "проблясващ метален предмет". Според потърпевшия това най-вероятно е било бокс.

 

Фирмата "Делта гард" е охранявала събитието, но отрича техен служител да е замесен. Самата фирма стана известна покрай казуса "Осемте джуджета". Тогава Илия Златанов обяви, че бизнесът му е бил отнет от бившия следовател Петьо Петров-Еврото с помощта на МВР и "Делта гард".

 

Фирмата се разграничи от мъжа, пребил студента Владимир Радев с метален бокс в бар на морето.


"Наш служител не е извършил това деяние", коментира Антон Великов, представител на "Делта гард", пред NOVA по повод случая от нощта на 1 юли. Той заяви, че извършителят дори не е охранител, а се представял за такъв, за да бъде допуснат безплатно в заведението. Твърдение, което пострадалото момче определи като абсурдно.


"От органите на МВР ни показаха снимка. Извиках човека, който отговаряше за по-голямата част от служителите (на "Делта гард" - бел. ред.), той каза, че това не е наш човек. Организирахме проверка, за да издирим лицето на снимката, но до момента не можахме да го намерим", коментира Великов. Представителят на фирмата допълни, че въпросната вечер събитието е било охранявано от 52-ма служители. Човекът, отговарял за охраната, пък е бил уволнен.


"За инцидента разбрахме, когато момчето излезе през входа, аз му помогнах", коментира още той.





"Не се дистанцираме, защото не познаваме този човек. Имали сме много случаи, при които сме установявали, че в различни сайтове се продават наши униформи. Пуснали сме сигнали до съответните органи и очакваме решение как такова нещо се случва", коментира още представителят на "Делта гард". По думите му нападателят вероятно се представял за охранител, за да избегне заплащане на вход.

 

Междувременно да изясни случая се захвана влогърът Любомир Жечев. След като Владимир и Валентин гостуваха в подкаста на Жечев, той търси както отговори от "Делта гард", така и опитва да разбере самоличността на мъжа, нанесъл побой на младия мъж.

 

Ето какво пита Жечев:

 

"1. Откога Вашата фирма охранява Kite Bar?


2. За сутрешния блок на NOVA заявихте, че човекът, счупил челюстта на Владимир, не е Ваш служител, въпреки че е носил жилетка на Делта Гард. На колко събития, охранявани от Вас, са се промъквали хора, носещи Ваши жилетки?


3. Пред NOVA заявихте също, че „във времето има много случаи, в които сте установявали, че в различни сайтове и пространства се продават Ваши униформени облекла“. Бихте ли споделили няколко такива сайтове и пространства, в които се продават или са се продавали Ваши униформи?


4. От интервюто Ви пред NOVA научихме, че според Вас „най-голямата вероятност да се случи такова нещо е, за да се избегне заплащането на вход-билет за влизане на събитието“. Базирайки се на „многото случаи, в които сте установявали, че в различни сайтове и пространства се продават Ваши униформени облекла“, колко струва една такава жилетка „на черно“?







5. На една от публикуваните снимки до (предполагаемия) бияч има още един човек, носещ жилетка на Делта Гард. Той от Вашите охранители ли е? Как се казва?


6. Пред NOVA заявихте, че на терен е имало 52 Ваши служители. Бихте ли споделили имената им?


7. Има ли Ваши служители, които са свидетели на удара в лицето на Валентин и Владимир? Ако да – колко?


8. На въпросното събитие имало ли е наети от Вас хора на позиция „техник“? Ако да – колко и как се казват?


9. Прегледахте ли записите от охранителните камери в заведението? На тях вижда ли се моментът на удара в лицето на Владимир, както и в коя посока изчезва извържителя?


10. Бихте ли публикували записите от охранителните камери от въпросната вечер?


11. Как си обяснявате, че извършителят на деянието се е измъкнал без никой от 52-мата Ви охранители да го спре?


12. Лице с името ____ _____ ____, роден през ____ година, някога бил ли е част от охранителите на събитие, чиято сигурност е поверена на Делта Гард?


13. Как бихте определили действията на охранителна фирма, охраняваща публично събитие с над 50 души, която пропуска случаен човек на събитието, защото носи жълта жилетка, купена от интернет. Впоследствие, влезлият „под носа“ на охранителите, чупи челюстта на 19-годишно момче с метален бокс, а над 50-те охранители не просто не разбират кой е извършителят, а и го оставят да се измъкне безпроблемно. Може ли да кажем, че тези действия са плод на огромна некъдърност? Ако не – как бихте ги определили?".




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2302 |09.07.2024 Проф. Тодор Тагарев: Българската позиция за срещата на върха на НАТО е издържана и добре обмислена . 0| 2225 |09.07.2024 Politico: ЕС замразява процеса по присъединяването на Грузия . 7| 2237 |09.07.2024 ГЕРБ няма да подкрепи втория и третия мандат "при никакви условия" . 4| 3758 |09.07.2024 Проф. Станчев: Показател за престъпна дейност - на Путин хич не му пука какво ще му кажат ООН и НАТО

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads