Реклама / Ads
0| 2337 |15.09.2022 НОВИНИ

Арх. Иван Шишков: Раздават се пари там, където не може да се строи, а не се дават там, където може

.
Арх. Иван Шишков Източник: БГНЕС
„Промени в Закона за устройството на територията ще допускат като търпимо обявеното за незаконно строителство по лотовете след третия по АМ „Хемус“. Тече обществено обсъждане. Текстовете предвиждат увеличаване на срока за търпимост, да бъдат обявени за търпими тези строежи или части от тях до днешна дата, които са изградени като незаконни строителства“, поясни пред БНР министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков.

„Първите три лота си имат разрешения за строеж, имат си всички книжа“, подчерта той. Относно разплащането по тях министърът посочи, че е „напълно безсмислено“ по обекти с изрядни строителни книжа да бъде замразено строителството „по този безхаберен начин“.

 

„Останалите лотове – четвърти и отчасти пети лот, не може да бъде издадено разрешение за строеж поради откритото незаконно строителство. В рамките на предишния служебен кабинет успяхме да отчуждим лотовете 4 и 5, така че те нямат никакъв проблем да получат разрешение за строеж, стига да бъде легитимирано, да бъде узаконено под някаква форма това незаконно строителство. Единственият начин е със законови средства“, обясни още арх. Шишков.

 

Министърът на регионалното развитие отбеляза, че тази хипотеза не касае само лотовете на „Хемус“.

 

„Със сигурност има и може във времето да излязат още доста инфраструктурни обекти, които държавата си е позволила да ги възлага без разрешение за строеж. Този текст ще помогне и във времето напред“, убеден е той.

 

„Раздават се едни пари там, където не може да се строи, а не се дават пари там, където може да се строи“, коментира арх. Шишков.

 

„До дни ще има сключени договори за зимно почистване и поддържане на пътищата. За всяка позиция има до трима кандидати“, съобщи още министърът на регионалното развитие и благоустройството. По думите му след 4-5 дни ще приключи изборът на изпълнители.

 

„Също до дни се очаква издаването на акт 16 за газовата връзка Гърция – България“, потвърди арх. Иван Шишков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2376 |15.09.2022 Владимир Иванов: Потребителската кошница е 23% по-скъпа спрямо предходната година . 0| 2321 |14.09.2022 Урсула фон дер Лайен идва у нас за откриването на интерконектора с Гърция . 0| 2672 |14.09.2022 Крум Зарков: Предполагам, че Иван Гешев е разбрал, че шумните му медийни изяви не му носят нищо добро . 0| 9685 |14.09.2022 Министър Шишков: Газта от Гърция към България потече

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads